Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt egy teáskanál cukorral, majd hagyd felfutni 10 perc alatt.
Az élesztő csak akkor fog dolgozni, ha a tej langyos, nem meleg – kb. 37°C a tökéletes.
Keverd össze a lisztet, a maradék cukrot, vaníliás cukrot és sót. Add hozzá a tojásokat és az élesztős tejet, majd kezd el kidolgozni a tésztát.
Használj dagasztógépet, vagy alaposan dolgozd ki kézzel legalább 10 percig a sima állag érdekében.
Olvaszd meg a vajat, és ha langyosra hűlt, dolgozd bele a tésztába. Végül keverd hozzá az aprított pisztáciát is.
A pisztáciát durvára aprítsd, hogy sütés után is kellemesen roppanós maradjon a tésztában.
Takarva keleszd a tésztát meleg helyen kb. 60 percig, míg duplájára nem nő.
A kelés során a tészta rugalmassá válik, és a pisztácia aromája is jobban átjárja.
Gyúrd át a tésztát, formázd gombóccá, majd helyezd kivajazott-lisztezett pandoro formába. Hagyd ismét kelni 30 percig.
A forma alját és oldalát is vajazd-lisztezés után ütögesd ki, hogy ne maradjon rajta vastag lisztréteg.
Süsd előmelegített sütőben 170°C-on 40-45 percig. Ha szükséges, a második felét takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.
A sütés vége előtt végezz tűpróbát – ha nem ragad rá tészta, elkészült.
A sütőből kivéve hagyd 10 percig hűlni a formában, majd borítsd ki és teljesen hűtsd ki. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
A porcukrot csak tálalás előtt szórd rá, különben a melegtől elolvad és eltűnik a szép havas hatás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.