A panettonét szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra.
Ha a panettone egy kicsit szikkadt, egy kicsit meg is piríthatod a szeleteket, hogy még finomabb legyen.
A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habosra nem verődnek.
Ha biztosra akarsz menni, verj egy kicsit több ideig, hogy a hab jól kialakuljon.
A tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd fel közepes lángon, de ne hagyd felforrni.
A tejszín ne forrjon fel, mert akkor túlságosan sűrűvé válik, és a krém nem lesz olyan sima.
A felvert tojásokat öntsd a tejszínhez, és folyamatos keverés mellett add hozzá a Baileys-t is. Keverd jól el, hogy homogén krémet kapj.
Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne legyenek tojásdarabok a krémben.
A krémet főzd alacsony lángon, amíg enyhén sűrűsödni nem kezd. Ne hagyd forrni, mert akkor megcsomósodhat.
Ha a krém túl sűrű, egy kis tejszínnel hígíthatod.
A kész Baileys krémet öntsd a panettone szeletekre, és hagyd, hogy kicsit átjárja a süteményt. Tálald frissen.
A panettone a krémtől még puhább és ínycsiklandóbb lesz, de ne hagyd túl sokáig, hogy a krém ne áztassa el túlzottan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.