Panettone Baileys krémmel, tálalva

Panettone Baileys krémmel

A panettone egy hagyományos olasz karácsonyi édesség, amely szárított gyümölcsökkel készül. A Baileys krémes ital hozzáadása különleges ízt ad ennek az ételnek, egy igazán ínycsiklandó desszertet eredményezve. Az étel eredetileg Milánóban született, és az olasz gasztronómia egyik legismertebb édességévé vált. A Baileys krémmel való tálalás egyedi változatot ad a klasszikus receptnek, és tökéletes választás különleges alkalmakra, mint például ünnepi vacsorák vagy családi összejövetelek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Panettone
200 ml Tejszín
50 ml Baileys
2 ek. Cukor
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A panettonét szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra.

    Ha a panettone egy kicsit szikkadt, egy kicsit meg is piríthatod a szeleteket, hogy még finomabb legyen.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habosra nem verődnek.

    Ha biztosra akarsz menni, verj egy kicsit több ideig, hogy a hab jól kialakuljon.

    3

    A tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd fel közepes lángon, de ne hagyd felforrni.

    A tejszín ne forrjon fel, mert akkor túlságosan sűrűvé válik, és a krém nem lesz olyan sima.

    4

    A felvert tojásokat öntsd a tejszínhez, és folyamatos keverés mellett add hozzá a Baileys-t is. Keverd jól el, hogy homogén krémet kapj.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy ne legyenek tojásdarabok a krémben.

    5

    A krémet főzd alacsony lángon, amíg enyhén sűrűsödni nem kezd. Ne hagyd forrni, mert akkor megcsomósodhat.

    Ha a krém túl sűrű, egy kis tejszínnel hígíthatod.

    6

    A kész Baileys krémet öntsd a panettone szeletekre, és hagyd, hogy kicsit átjárja a süteményt. Tálald frissen.

    A panettone a krémtől még puhább és ínycsiklandóbb lesz, de ne hagyd túl sokáig, hogy a krém ne áztassa el túlzottan.