Panettone csokimousse-szal, morzsolt csokoládéval és fahéjjal díszítve

Panettone csokimousse-szal

A panettone története Olaszország szívéből, Milánóból származik, és édes gyümölcsökkel, mandulával készül. Az étel hagyományosan karácsony környékén népszerű, de az édes és lágy textúrája miatt bármikor remek választás lehet. A csokimousse hozzáadása egy friss és gazdag ízvilágot ad az ételnek, amely még a legigényesebb desszertrajongókat is elkápráztatja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Panettone
200 ml Tejszín
150 g Csokoládé (étcsokoládé)
4 db Tojás sárgája
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Kakaópor
2 ek. Kávé likőr
1 csipet Fahéj
50 g Tejcsokoládé (morzsázott)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csokoládét olvasszuk fel vízfürdőben, majd hagyjuk lehűlni.

    A csokoládé ne legyen túl forró, amikor hozzáadjuk a többi összetevőhöz, hogy ne főzzük meg a tojásokat.

    2

    A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és vaníliás cukorral, majd verjük habosra.

    A tojásoknak szobahőmérsékleten kell lenniük, hogy könnyen habosodjanak.

    3

    A tejszínt felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a kakaóport.

    Ha a tejszín túl kemény, adjunk hozzá egy kis tejcsokoládét, hogy finomabb textúrát kapjunk.

    4

    A tojásos cukros keveréket is hozzáadjuk a csokis tejszínhez, és alaposan összekeverjük.

    Fontos, hogy a keveréket finoman keverjük, hogy ne törjük meg a habot.

    5

    A kávé likőrt is hozzáadjuk, és finoman összekeverjük, hogy az ízek jól elvegyüljenek.

    A kávé likőr felnőttek számára ajánlott, de elhagyható, ha gyerekek számára készítjük.

    6

    A panettone-t vékony szeletekre vágjuk, és egy tálban elrendezzük.

    A panettone-t nem kell túlságosan eláztatni, csak finoman rászedjük a csokimousse-t.

    7

    A csokimousse-t a panettone-ra kenjük, és egy éjszakán át hűtjük.

    Ha gyorsan szeretnénk tálalni, elég pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.

    8

    Tálalás előtt morzsoljunk rá tejcsokoládét, és fahéjjal szórjuk meg.

    A fahéj csodálatosan illik a csokoládéhoz, és a tejcsokoládé morzsaléka extra édes ízt ad.