A csokoládét olvasszuk fel vízfürdőben, majd hagyjuk lehűlni.
A csokoládé ne legyen túl forró, amikor hozzáadjuk a többi összetevőhöz, hogy ne főzzük meg a tojásokat.
A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és vaníliás cukorral, majd verjük habosra.
A tojásoknak szobahőmérsékleten kell lenniük, hogy könnyen habosodjanak.
A tejszínt felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a kakaóport.
Ha a tejszín túl kemény, adjunk hozzá egy kis tejcsokoládét, hogy finomabb textúrát kapjunk.
A tojásos cukros keveréket is hozzáadjuk a csokis tejszínhez, és alaposan összekeverjük.
Fontos, hogy a keveréket finoman keverjük, hogy ne törjük meg a habot.
A kávé likőrt is hozzáadjuk, és finoman összekeverjük, hogy az ízek jól elvegyüljenek.
A kávé likőr felnőttek számára ajánlott, de elhagyható, ha gyerekek számára készítjük.
A panettone-t vékony szeletekre vágjuk, és egy tálban elrendezzük.
A panettone-t nem kell túlságosan eláztatni, csak finoman rászedjük a csokimousse-t.
A csokimousse-t a panettone-ra kenjük, és egy éjszakán át hűtjük.
Ha gyorsan szeretnénk tálalni, elég pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt morzsoljunk rá tejcsokoládét, és fahéjjal szórjuk meg.
A fahéj csodálatosan illik a csokoládéhoz, és a tejcsokoládé morzsaléka extra édes ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.