Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt és egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 perc alatt.
Ügyelj arra, hogy a tej ne legyen túl forró – a túl magas hőmérséklet elpusztíthatja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot, vaníliás cukrot és sót. Add hozzá a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és az olvasztott, de nem forró vajat.
Az összetevőket kézzel vagy géppel gyúrd sima, kissé ragacsos tésztává – legalább 10 percig dolgozd, hogy ruganyos legyen.
Törd össze apróra az étcsokoládét, majd forgasd bele a kész tésztába. Takarva keleszd langyos helyen kb. 60 percig, míg duplájára nő.
Használj jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét – ez gazdagítja az ízt és nem olvad el teljesen a sütés során.
A megkelt tésztát gyúrd át röviden, formázd gombóccá, és helyezd sütőpapírral bélelt panettone formába vagy magas falú sütőformába.
A sütőforma oldalát is béleld ki, így jobban megemelkedik a tészta és nem tapad le.
Ismét keleszd a formában további 30 percig, közben melegítsd elő a sütőt 170°C-ra alsó-felső sütésre.
Ha lassan kel másodjára, helyezd a formát langyos (nem forró!) sütőbe, és hagyd ott keleszteni.
Süsd 170°C-on kb. 40-45 percig. A teteje legyen aranybarna, és egy tűvel ellenőrizve a közepéből tisztán kell kijönnie.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, sütés közben lazán fedd le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.