Langyosítsd meg a tejet, majd morzsold bele az élesztőt egy kevés cukorral, és hagyd felfutni 10 perc alatt.
Az élesztő akkor jó, ha habos réteget képez a tej tetején – ha nem fut fel, kezdd újra másik élesztővel.
Keverd össze a lisztet, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a fahéjat egy nagy tálban.
A száraz összetevők alapos elkeverése biztosítja, hogy minden íz egyenletesen oszoljon el a tésztában.
Add hozzá a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a langyos vajat. Gyúrd össze, míg sima, kissé ragacsos tésztát nem kapsz.
Ha túl lágy a tészta, egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés tejet adhatunk még hozzá.
Dolgozd bele a mazsolát és a kandírozott narancshéjat, majd takard le a tésztát, és keleszd meleg helyen 60-70 percig, amíg duplájára nő.
A mazsolát előtte áztathatod egy kevés langyos vízbe vagy narancslébe, hogy puhább legyen.
Gyúrd át enyhén a megkelt tésztát, formázd gömb alakúra, és helyezd sütőpapírral bélelt panettone formába vagy magas falú tortaformába.
A forma oldalát is béleld ki sütőpapírral, hogy a tészta ne tapadjon le és szépen emelkedhessen.
Fedd le újra, és hagyd még 30 percet kelni. Közben melegítsd elő a sütőt 170°C-ra alsó-felső sütésre.
A második kelesztés segít, hogy a panettone extra puha és könnyű legyen.
Süsd 170°C-on kb. 40-45 percig, amíg aranybarna lesz a teteje, és egy tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki a közepéből.
Ha nagyon pirulna a teteje, a sütés második felében takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.