A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy 25 cm-es panettone formát, és béleld ki sütőpapírral.
A megfelelő formázás érdekében ügyelj arra, hogy a sütőpapír biztosan körbeérje a formát, így a panettone szépen emelkedhet.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot.
A sütőpor segíti a panettone laza, puha állagát, ezért fontos, hogy jól eloszlassuk a tésztában.
A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot, a rumot, és keverd simára. Üsd bele a tojásokat, majd a tejet is add hozzá.
A vajat alacsony hőmérsékleten olvaszd meg, hogy ne égjen meg, és ne változzon a zsiradék állaga.
Öntsd a nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még lisztet, hogy ne legyen túl ragacsos.
A tészta állagának lágy, de nem túl ragacsosnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.
Miután összegyúrtad a tésztát, dolgozd bele a gesztenyepürét, majd hagyd pihenni a tésztát egy órán keresztül, hogy megkeljen.
Ha a tészta nem kel meg elég gyorsan, próbáld meg melegebb helyen pihentetni, hogy gyorsabban fejlődjön.
A pihentetés után tedd a tésztát a formába, és hagyd még 15-20 percig kelni.
Ha nem biztos, hogy a tészta elég magasra nőtt, nyugodtan hagyj neki egy kis időt, hogy még tovább kelhessen.
Süsd a panettonét 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 40-50 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, és egy tűt beleszúrva tisztán kijön.
Ellenőrizd a sütést a sütő végén – ha a teteje nagyon gyorsan pirulna, tedd rá alufóliát, hogy ne égjen meg.
Miután elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni a formában 10 percig, majd vegyük ki és teljesen hagyjuk kihűlni.
Hagyj elég időt a panettone teljes kihűlésére, így könnyebben szeletelhetővé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.