A lisztet szitáld egy nagy tálba, majd add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Keverd össze alaposan.
A liszt szitálása segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
A tejet langyosra melegítve add hozzá az élesztőt, és keverd el, amíg feloldódik. Hagyjuk pihenni 5 percig.
A langyos tej segíti az élesztőt aktiválódni, de ne legyen túl meleg, különben elpusztíthatja az élesztőt.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd add őket a lisztes keverékhez. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejet is.
A tojások hozzájárulnak a panettone puhaságához és gazdag ízéhez.
Keverd össze az összes hozzávalót, majd add hozzá a puha vajat. Gyúrd a tésztát simára, körülbelül 10 percig. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kis lisztet.
Ha a tészta túl puha, pihentesd egy kicsit, hogy könnyebben kezelhető legyen.
Hagyd a tésztát egy letakart tálban pihenni 1-1.5 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.
A pihentetési idő kulcsfontosságú ahhoz, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Miután a tészta megkelt, add hozzá a pisztáciát, a narancshéjat, a cukrozott narancshéjat és a rumot. Óvatosan gyúrd bele a tésztába.
A pisztáciát és a narancshéjat finoman dolgozd a tésztába, hogy ne törjék össze az alkotóelemeket.
Formázd a tésztát kuglófformává, és helyezd bele a formába. Hagyd pihenni még 30-40 percet, hogy újra megkeljen.
Ha nincs kuglófformád, használhatsz más formát is, de az alak formázása segíti a sütés egyenletességét.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 35-40 percig, amíg a panettone aranybarna színű és átsült.
Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.
Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szórd meg cukorral a tetejét a tálalás előtt.
A panettone a legfinomabb frissen, de másnap is remekül fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.