Panini mozzarellával és bazsalikommal, grillezve, aranybarna kenyérrel

Panini mozzarellával

A panini egy klasszikus olasz étel, amelyet számos különböző feltéttel, például sajtokkal, húsokkal és zöldségekkel készítenek. A mozzarella és bazsalikom kombinációja az egyik legnépszerűbb változat, amely friss és ínycsiklandó. Az olívaolajjal pirított kenyér tökéletesen illeszkedik a mozzarella lágy, krémes textúrájához, míg a bazsalikom friss íze kiegészíti az egész ételt. A panini gyorsan elkészíthető és ideális választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
100 g Mozzarella sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Bazsalikom
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd mindkét szeletet kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen sütés közben, és gazdag ízt ad a panini kenyérnek.

    2

    A mozzarella sajtot szeleteld vékonyra, és helyezd a kenyér egyik felére.

    A friss mozzarella a legjobb, ha vékonyan szeleteled, hogy jól megolvadjon a sütés közben.

    3

    Szórd meg a bazsalikommal, sóval és borssal, majd tedd a másik szelet kenyeret a tetejére.

    A bazsalikom friss ízt ad, és a fűszerek jól kiegészítik a mozzarella ízét.

    4

    Finoman nyomd le a paninit, hogy a sajt megolvadjon és a kenyér egyenletesen megsüljön.

    Ha van panini sajtó, használhatod, hogy egyenletesen piruljon meg a kenyér.

    5

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben 3-4 percig mindkét oldalát, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.

    Ha nincs grill serpenyőd, használhatsz egy hagyományos serpenyőt és nyomd le a paninit egy másik nehezebb serpenyővel.

    6

    Miután elkészült, tálald melegen.

    A paninit azonnal tálald, hogy a sajt még folyós és krémes maradjon.