Panko morzsás ropogós halas bao bun tálalva

Panko morzsás ropogós halas bao bun

A panko morzsát, azaz a japán kenyérmorzsát eredetileg a második világháború idején fejlesztették ki Japánban, hogy ropogósabb textúrát biztosítsanak az ételeknek. Ez a különleges panír idővel meghódította az egész világot, és ma már az ázsiai és nyugati konyhák egyik kedvenc eleme. A bao bun gőzölt, lágy állaga tökéletes kontrasztot alkot a panko morzsás ropogós halfilével. A friss zöldségek és a tartármártás tovább gazdagítják az ízélményt. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint panko morzsás ropogós halas bao bun meleg, illatos fogása az asztalon. Ez az étel ideális választás családi vacsorákra, vendégvárásra vagy akár egy street food hangulatú estére otthon. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, használj fűszeres lime-os majonézt vagy adj néhány savanyított zöldséget a töltelékhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao bun
400 g Fehér húsú halfilé
100 g Panko morzsa
50 g Liszt
2 db Tojás
500 ml Olaj (sütéshez)
80 g Sárgarépa
100 g Salátalevél
4 ek. Tartármártás
1 ek. Snidling

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdésként vágd fel a halfilét kisebb, tenyérnyi darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: egy tálban liszt, egy másikban felvert tojás, a harmadikban panko morzsa.

    A halat érdemes papírtörlővel szárazra itatni panírozás előtt, így jobban tapad rá a liszt.

    2

    Forgasd meg a halfiléket először lisztben, majd tojásban, végül panko morzsában. Fontos, hogy minden oldalukon alaposan befedje a morzsa a ropogós végeredményért.

    A panko morzsa helyett használhatsz zsemlemorzsát is, de a panko morzsa sokkal ropogósabb végeredményt ad.

    3

    Hevíts fel bőséges olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Süsd a panírozott halfiléket 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Papírtörlőn csepegtesd le őket.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, de ne legyen túl forró, mert a hal kívül megég, belül pedig nyers marad. Ha túl sok halat teszel egyszerre a serpenyőbe, az olaj hőmérséklete leesik, és a hal nem lesz ropogós.

    4

    A bao bunokat gőzöld meg 6-8 perc alatt bambuszgőzölőben vagy egy fedett edényben fém szűrő segítségével. Ne nyisd ki a fedőt a gőzölés alatt, hogy ne szökjön el a gőz!

    Ha nincs bambuszgőzölőd, egy fém szűrőt is használhatsz, amit egy lábasba helyezel. Fontos, hogy a szűrő ne érjen a vízhez.

    5

    A sárgarépát reszeld vagy szeleteld vékony csíkokra, a salátalevelet pedig vágd kisebb darabokra. Ezek adják majd a friss és ropogós zöldségalapot.

    A sárgarépa helyett használhatsz más zöldségeket is, például uborkát vagy retket.

    6

    A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, majd helyezz bele egy kis adag salátát és sárgarépát. Erre jöhet a ropogós halfilé, végül csorgasd meg tartármártással.

    A tartármártás helyett használhatsz más mártásokat is, például majonézt, csípős szószt vagy édes chiliszószt.

    7

    Szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel, és azonnal tálald. Tipp: A halat frissen, ropogósan érdemes fogyasztani, így érvényesül legjobban a textúrák játéka.

    A snidling helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például koriandert vagy petrezselymet.