Egy közepes méretű keverőtálba szitáld bele a lisztet, majd adj hozzá egy csipet sót és cukrot.
A szitálás biztosítja, hogy a liszt ne legyen csomós, ami simább tésztát eredményez.
Üsd bele a tojásokat a liszt közepébe, és kezd el keverni egy habverővel vagy villával.
A tojásokat lassan keverd bele a lisztbe, hogy elkerüld a csomósodást. A habverő jobb eredményt ad, mint a villa.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes, híg tésztát kapj.
Fontos a fokozatosság és a folyamatos keverés. Ha egyszerre öntöd bele az összes folyadékot, nagyobb eséllyel lesz csomós a tészta.
Olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a tésztához. Hagyd pihenni 15 percig, hogy a liszt teljesen felszívja a folyadékot.
A pihentetés segít a tésztának összeérni és a lisztnek megduzzadni, ami puhább palacsintákat eredményez. A vajat ne forrón add hozzá, hagyd kicsit hűlni.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.
A serpenyőnek megfelelően forrónak kell lennie, de ne égesd meg a vajat. Ha a vaj füstölni kezd, vedd lejjebb a lángot.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el vékonyan a serpenyő teljes felületén.
A tészta mennyisége a serpenyő méretétől függ. Használj egy merőkanalat a pontos adagoláshoz.
Süsd a pannkakor-t körülbelül 1 percig, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd még 30 másodpercig a másik oldalán is.
Akkor fordítsd meg, ha a szélei kezdenek aranybarnák lenni, és a tetején buborékok jelennek meg.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tésztát megsütöd, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.
Minden palacsinta előtt ellenőrizd, hogy a serpenyő elég zsíros-e, hogy ne ragadjon le a tészta.
Tálald a pannkakor-t lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, ízlés szerint.
A pannkakor melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható. Kínálhatod juharsziruppal, nutellával vagy akár sós feltétekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.