Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet és a sót. Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, majd gyúrd simára.
A vizet lassan adagold, hogy ne legyen túl lágy a tészta. A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas.
A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 20 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így könnyebb lesz nyújtani a tésztát.
Egy másik tálban keverd össze a főtt, pépesített burgonyát a vöröshagymával, zöld chilivel, őrölt köménnyel és friss korianderrel.
A burgonyát alaposan törd össze, hogy ne maradjanak benne darabok, mert azok kiszakíthatják a tésztát nyújtás közben. A töltelék ízesítésénél bátran kísérletezz a fűszerekkel!
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, és nyújtsd ki őket kb. 15 cm átmérőjű körökké.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le.
Helyezz egy evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére, majd hajtsd össze és csípd be a széleit, hogy bezárd a tölteléket.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a szélekre, különben nehéz lesz lezárni a tésztát. A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Óvatosan nyújtsd ki újra a töltött tésztát, hogy kör alakú parathát kapj.
Nagyon óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon ki a tészta és ne folyjon ki a töltelék. Ha szükséges, lisztezd a felületet.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kend meg egy kevés ghível vagy olívaolajjal.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a ghít/olajat. A közepes láng a legjobb, hogy a paratha belül is átsüljön.
Süsd a parathát kb. 1-2 percig az egyik oldalán, amíg aranybarna foltok jelennek meg, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Figyeld a parathát, és ha szükséges, állítsd a lángot. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Frissen tálald melegen, joghurttal vagy csatnival kiegészítve.
A frissen sült paratha a legfinomabb. Kínálhatsz mellé mentás joghurtot vagy mangó csatnit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.