A padlizsánokat mosd meg, szeleteld kb. 0,5 cm vastag karikákra, sózd meg, és tedd szűrőbe 30 percre. Ezután töröld le róla a nedvességet papírtörlővel.
Ez segít eltávolítani a keserű ízt és megakadályozza, hogy a padlizsán túl sok olajat szívjon fel.
A padlizsánszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsiben locsold meg kevés olívaolajjal, majd süsd 200°C-on kb. 20 percig, míg aranybarnák lesznek.
A sütőpapír használata biztosítja, hogy ne legyen szükség panírozásra – így gluténmentes marad a recept.
A fokhagymát aprítsd fel, egy serpenyőben kevés olívaolajon párold üvegesre, majd add hozzá a paradicsompassatát. Sózd, borsozd, és főzd 15 percig. A végén add hozzá az aprított bazsalikomot.
A szószt időnként keverd meg, nehogy leégjen – így selymesebb állagú lesz.
A mozzarellát szeleteld fel. Egy hőálló tál aljára kanalazz kevés paradicsomszószt, majd rétegezd: sült padlizsán, mozzarella, szósz, parmezán. Ezt ismételd, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Ügyelj arra, hogy minden rétegbe jusson szósz és sajt – így nem szárad ki sütés közben.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30–35 percig, amíg a tetején a sajt megolvad és aranybarnára sül.
Ha nagyon pirul a teteje, az utolsó 10 percben fedd le alufóliával.
Hagyd pihenni 15 percet tálalás előtt, hogy szépen szeletelhető legyen.
A gluténmentes változat állaga másnapra még jobb lesz – ideális előre elkészítve is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.