Parmigiana Paradicsomszósszal

Parmigiana Paradicsomszósszal

A parmigiana az olasz konyha egyik klasszikus ételét képviseli, amely a padlizsán és a paradicsomszósz tökéletes harmóniáját nyújtja. Az étel a dél-olasz konyha egyik legismertebb fogása, melyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakon. A parmigiana igazi élvezet a vegetáriánus étkezők számára, mivel gazdag és laktató, de nem tartalmaz húst.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olasz fűszerkeverék
50 ml Olívaolaj
400 g Paradicsomkonzerv
1 csipet Cukor
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozzuk meg, és vágjuk félcentis szeletekre. Sózzuk meg őket, és hagyjuk pihenni 10 percig, hogy a felesleges nedvesség távozzon.

    A padlizsánt sózva hagyjuk, hogy a keserűsége csökkenjen, és szép aranybarnára sülhessen a sütőben.

    2

    Egy tányérban verjük fel a tojásokat, majd egy másik tányérban keverjük össze a lisztet és a zsemlemorzsát.

    A tojásokat villával vagy habverővel jól fel kell verni, hogy könnyen be tudja vonni a padlizsánt.

    3

    A padlizsánszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk, és olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    A padlizsánokat egyszerre csak egy sorban süssük, hogy ne túlzsúfoljuk a serpenyőt, így szépen egyenletesen sülnek.

    4

    A paradicsomszószhoz aprítsuk fel a fokhagymát, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a cukrot, sót és borsot, majd főzzük 15 percig, hogy sűrűsödjön.

    A paradicsomszósz ízének gazdagításához használhatunk egy kevés olasz fűszerkeveréket is.

    5

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy tűzálló tál aljára egy réteg paradicsomszószt tegyünk, majd rendezzük el rajta a sült padlizsánszeleteket.

    A tálat ne töltsük túl, hogy a rétegek szépen elférjenek, és egyenletesen süljenek.

    6

    Tegyük rá a mozzarellát, majd ismét tegyünk rá paradicsomszószt és parmezánt. Ismételjük meg a rétegeket, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

    A mozzarella sajt olvadhatósága miatt biztosítsuk, hogy minden réteg sajt megfelelően elterüljön a padlizsánokon.

    7

    A tetejét egy kevés parmezánnal szórjuk meg, majd süssük 20-25 percig, amíg a sajt aranybarna és buborékoló lesz.

    Ha a sajt túl gyorsan barnul, takarjuk le fóliával, hogy ne égjen meg, miközben a padlizsán megpuhul.

    8

    Tálaljuk friss fűszernövényekkel, például bazsalikommal vagy oregánóval, és egy kevés extra paradicsomszósszal.