A padlizsánokat hámozzuk meg, és vágjuk félcentis szeletekre. Sózzuk meg őket, és hagyjuk pihenni 10 percig, hogy a felesleges nedvesség távozzon.
A padlizsánt sózva hagyjuk, hogy a keserűsége csökkenjen, és szép aranybarnára sülhessen a sütőben.
Egy tányérban verjük fel a tojásokat, majd egy másik tányérban keverjük össze a lisztet és a zsemlemorzsát.
A tojásokat villával vagy habverővel jól fel kell verni, hogy könnyen be tudja vonni a padlizsánt.
A padlizsánszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk, és olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A padlizsánokat egyszerre csak egy sorban süssük, hogy ne túlzsúfoljuk a serpenyőt, így szépen egyenletesen sülnek.
A paradicsomszószhoz aprítsuk fel a fokhagymát, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a cukrot, sót és borsot, majd főzzük 15 percig, hogy sűrűsödjön.
A paradicsomszósz ízének gazdagításához használhatunk egy kevés olasz fűszerkeveréket is.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy tűzálló tál aljára egy réteg paradicsomszószt tegyünk, majd rendezzük el rajta a sült padlizsánszeleteket.
A tálat ne töltsük túl, hogy a rétegek szépen elférjenek, és egyenletesen süljenek.
Tegyük rá a mozzarellát, majd ismét tegyünk rá paradicsomszószt és parmezánt. Ismételjük meg a rétegeket, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A mozzarella sajt olvadhatósága miatt biztosítsuk, hogy minden réteg sajt megfelelően elterüljön a padlizsánokon.
A tetejét egy kevés parmezánnal szórjuk meg, majd süssük 20-25 percig, amíg a sajt aranybarna és buborékoló lesz.
Ha a sajt túl gyorsan barnul, takarjuk le fóliával, hogy ne égjen meg, miközben a padlizsán megpuhul.
Tálaljuk friss fűszernövényekkel, például bazsalikommal vagy oregánóval, és egy kevés extra paradicsomszósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.