Párolt zöldségek szezámmaggal tálalva friss zöldségekkel

Párolt zöldség szezámmaggal

A párolt zöldségek szezámmaggal egy igazán egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, ami tökéletes választás egy könnyed ebédre vagy vacsorára. A szezámmag finom, ropogós textúrát ad a zöldségeknek, miközben egészséges zsírsavakat biztosít. A zöldségek a párolás során megőrzik friss ízüket és tápanyagaikat, így egy igazán tápláló ételt készíthetsz belőlük. A szezámmag hozzáadásával az étel nemcsak ízletes, hanem tápláló is lesz. Ideális választás vegetáriánusoknak, vegánoknak és azoknak, akik egészséges étkezéseket keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
150 g Brokkoli
150 g Zöldborsó
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket alaposan mosd meg. A sárgarépát hámozd meg és karikázd fel, a cukkinit vágd fel félhold alakú szeletekre, a brokkolit szedd rózsáira, a fokhagymát pedig apróra vágd.

    A sárgarépát vékonyabbra is vághatod, hogy gyorsabban megpuhuljon a párolás során.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserűvé válik!

    3

    Add hozzá a sárgarépát, cukkinit, brokkolit és zöldborsót. Keverd jól össze, majd önts alá egy kevés vizet (kb. 2 dl), és párold le takarékos lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.

    A zöldségeket ne párold túl, hogy megőrizzék friss ízüket és szép színüket.

    4

    Amikor a zöldségek majdnem készre párolódtak, szórd meg őket szezámmaggal, és keverd össze. Párold még 2-3 percig, hogy a szezámmag enyhén megpiruljon.

    A szezámmag finom, pirított ízt ad az ételnek, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    5

    Tálald a párolt zöldségeket melegen, mint köretet vagy főételt.

    Friss citromlével is megszórhatod a tálalás előtt, hogy frissítő ízt adj hozzá.