A zöldségeket alaposan mosd meg. A sárgarépát hámozd meg és karikázd fel, a cukkinit vágd fel félhold alakú szeletekre, a brokkolit szedd rózsáira, a fokhagymát pedig apróra vágd.
A sárgarépát vékonyabbra is vághatod, hogy gyorsabban megpuhuljon a párolás során.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserűvé válik!
Add hozzá a sárgarépát, cukkinit, brokkolit és zöldborsót. Keverd jól össze, majd önts alá egy kevés vizet (kb. 2 dl), és párold le takarékos lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.
A zöldségeket ne párold túl, hogy megőrizzék friss ízüket és szép színüket.
Amikor a zöldségek majdnem készre párolódtak, szórd meg őket szezámmaggal, és keverd össze. Párold még 2-3 percig, hogy a szezámmag enyhén megpiruljon.
A szezámmag finom, pirított ízt ad az ételnek, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Tálald a párolt zöldségeket melegen, mint köretet vagy főételt.
Friss citromlével is megszórhatod a tálalás előtt, hogy frissítő ízt adj hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.