Patra dióval megszórva, friss korianderrel tálalva

Patra dióval megszórva

A Patra egy tradicionális indiai étel, amelyet főleg Gujrátban fogyasztanak. A Patra levelei általában egy fűszeres tésztával töltve, majd párolva vagy sütve készülnek. Az étel friss, gazdag ízekkel teli, és a dióval megszórt változat különösen izgalmas textúrával rendelkezik. A Patra dióval egy könnyed és tápláló étel, amely kiváló választás egy vegetáriánus étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Patra levelek
50 g Dió
50 g Kókuszreszelék
2 ek. Tamari szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss lime lé
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss koriander
1 db Csípős chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Patra leveleket alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd róluk a port és szennyeződéseket. A leveleket szárítsd meg, és tedd félre.

    A Patra leveleket frissen vásárold, hogy megőrizzék a friss zöld színüket és ízüket.

    2

    A diót vágd apróra, vagy törd darabokra, hogy jól megszórhasd a Patra leveleket. A dió hozzájárul a ropogós textúrához és gazdag, diós ízt ad az ételnek.

    A diót először piríthatod egy serpenyőben egy kis olívaolajjal, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálban keverd össze a tamari szójaszószt, friss lime levét és egy kevés olívaolajat.

    A lime lé frissít és friss ízt ad, míg a szójaszósz sósságot biztosít, hogy a Patra levelek gazdag ízekkel teljenek meg.

    4

    A Patra leveleket egy-egy adagban töltsd meg a dióval, kókuszreszelékkel és fokhagymás szójaszósz keverékkel, majd szorosan tekerd fel őket.

    Ügyelj arra, hogy a leveleket ne töltsd túl, hogy ne szakadjanak el a sütés során.

    5

    A tekercseket tedd egy serpenyőbe, és süsd őket közepes lángon 3-4 percig, amíg a levelek enyhén megpirulnak és a dió megroppan.

    A sütés során a levelek szélei könnyen megsülhetnek, így figyelj arra, hogy egyenletesen forrósodjanak.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész Patra dióval és friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kis csípős chili szeletekkel is díszítheted.

    A koriander frissítő ízt ad az ételnek, míg a chili még inkább fokozza a fűszerességet.