Kezdd azzal, hogy egy tálban alaposan lecsepegteted a ricottát. Fontos, hogy a töltelék ne legyen túl vizes, különben átáztatja a cannoli héjat. Ha szükséges, papírtörlővel nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
A ricottát tegyük egy szűrőbe, béleljük ki gézlappal vagy papírtörlővel, és hagyjuk a hűtőben legalább 2 órán át, de akár egy éjszakán át is lecsepegni.
Egy serpenyőben szárazon pirítsd meg a pekándiót közepes lángon kb. 3-4 percig, amíg enyhén illatozni kezd. Ez fokozza az ízét. Hagyd kihűlni, majd vágd durvára vagy aprítógéppel aprítsd fel.
A pirítás során figyeljünk, hogy ne égjen meg a dió, mert akkor keserű lesz. Rendszeresen kevergessük, hogy egyenletesen piruljon.
Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban 20 másodperces szakaszokban, kevergetve. Ez segít abban, hogy könnyen elkeverhető legyen a ricottával.
A mikróban olvasztásnál figyeljünk, hogy ne melegítsük túl a csokoládét, mert megéghet. Inkább többször rövidebb ideig melegítsük, és kevergessük közben.
Egy közepes tálban keverd össze a ricottát, porcukrot, vaníliakivonatot, citromhéjat, őrölt chilit és az olvasztott csokoládét. Alaposan dolgozd össze, hogy egységes krémet kapj.
A chili mennyiségével óvatosan bánjunk, mert könnyen túl csípős lehet a krém. Kóstoljuk meg, és szükség szerint adjunk hozzá többet.
Add hozzá az aprított pekándiót a krémhez, de tarts meg egy keveset a tetejére szóráshoz. Óvatosan keverd bele, hogy ne törjön szét teljesen.
A pekándiót ne aprítsuk túl finomra, mert akkor nem fog érződni a krémben. A durvára vágott dió jobban textúrát ad a cannolinak.
Töltsd meg a cannoli hüvelyeket a krémmel habzsák vagy kanál segítségével. Mindkét végéig töltsd meg, hogy esztétikus legyen. Ne hagyd sokáig állni töltés után, mert a tészta felpuhulhat.
A cannoli hüvelyeket csak közvetlenül a tálalás előtt töltsük meg, hogy a tészta ropogós maradjon. Ha előre megtöltjük, a tészta megpuhul.
A megtöltött cannolikat szórd meg a félretett aprított pekándióval, majd hintsd meg egy kevés porcukorral a tálalás előtt. Hűtve is tálalható, de frissen a legropogósabb.
A cannolit hűtve tároljuk, de tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy a krém ne legyen túl kemény. A porcukrot közvetlenül a tálalás előtt szórjuk rá, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.