A pekándiót finomra vágjuk vagy aprítjuk, majd egy száraz serpenyőben közepes lángon pirítjuk 2-3 percig, hogy az ízek intenzívebbé váljanak.
Vigyázz, hogy ne égesd meg a pekándiót, mert keserű lesz! Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon.
A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima és habos nem lesz.
A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a massza kivilágosodik és a cukor teljesen feloldódik. Ez biztosítja a sima textúrát.
A bourbonot öntsd egy kis lábasba, és kis lángon, folyamatosan kevergetve forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon. Hagyd lehűlni.
Fontos, hogy alacsony lángon forrald, különben a bourbon karamellizálódhat. Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.
A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre, hogy megmaradjon a habos textúrája.
A tejszínt hűtve verd fel, így könnyebben keményedik. Figyelj, hogy ne verd túl, mert vaj lesz belőle.
A bourbonos, cukros tojásos keveréket öntsd bele a felvert tejszínhez, majd lassan, folyamatosan keverd össze, hogy a massza sima legyen.
Óvatosan forgasd össze a két keveréket, hogy a tejszínhab ne törjön össze. Használj spatulát, és alulról felfelé haladj.
A pirított pekándiót finoman keverd a masszába. Ha szeretnél, tehetsz egy kis extra pekándiót a tetejére is a tálalásnál.
Ne keverd túl erőteljesen, hogy a pekándió ne törjön össze teljesen.
Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.
A legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod, hogy teljesen megdermedjen. Használj légmentesen záródó edényt, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt díszítheted a parfé tetejét extra pekándióval és egy kevés bourbonnal, hogy még intenzívebb ízt adj neki.
Tálalás előtt vedd ki a parfé a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy kicsit felengedjen és könnyebben lehessen szeletelni. A bourbon helyett használhatsz karamell szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.