Pekándiós és bourbonos parfé tálalva

Pekándiós és bourbonos parfé

A pekándiós és bourbonos parfé egy elegáns és gazdag desszert, amely a bourbonos aroma és a ropogós pekándió tökéletes harmóniáját kínálja. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és biztosan elvarázsolja a vendégeket egy különleges alkalmon. Az édesség különleges, krémes textúrája és a bourbon különleges íze minden falatban egyedi élményt nyújt. Egy igazi ünnepi desszert, amely bármely étkezést megkoronáz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 4 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
100 g Pekándió
100 g Barna cukor
4 db Tojás sárgája
50 ml Bourbon
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pekándiót finomra vágjuk vagy aprítjuk, majd egy száraz serpenyőben közepes lángon pirítjuk 2-3 percig, hogy az ízek intenzívebbé váljanak.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a pekándiót, mert keserű lesz! Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon.

    2

    A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima és habos nem lesz.

    A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a massza kivilágosodik és a cukor teljesen feloldódik. Ez biztosítja a sima textúrát.

    3

    A bourbonot öntsd egy kis lábasba, és kis lángon, folyamatosan kevergetve forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon. Hagyd lehűlni.

    Fontos, hogy alacsony lángon forrald, különben a bourbon karamellizálódhat. Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.

    4

    A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre, hogy megmaradjon a habos textúrája.

    A tejszínt hűtve verd fel, így könnyebben keményedik. Figyelj, hogy ne verd túl, mert vaj lesz belőle.

    5

    A bourbonos, cukros tojásos keveréket öntsd bele a felvert tejszínhez, majd lassan, folyamatosan keverd össze, hogy a massza sima legyen.

    Óvatosan forgasd össze a két keveréket, hogy a tejszínhab ne törjön össze. Használj spatulát, és alulról felfelé haladj.

    6

    A pirított pekándiót finoman keverd a masszába. Ha szeretnél, tehetsz egy kis extra pekándiót a tetejére is a tálalásnál.

    Ne keverd túl erőteljesen, hogy a pekándió ne törjön össze teljesen.

    7

    Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod, hogy teljesen megdermedjen. Használj légmentesen záródó edényt, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.

    8

    Tálalás előtt díszítheted a parfé tetejét extra pekándióval és egy kevés bourbonnal, hogy még intenzívebb ízt adj neki.

    Tálalás előtt vedd ki a parfé a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy kicsit felengedjen és könnyebben lehessen szeletelni. A bourbon helyett használhatsz karamell szószt is.