A pekándiót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk 2-3 perc alatt, közepes lángon. Ez felerősíti az aromáját.
Vigyázz, mert a pekándió könnyen megég! Folyamatosan kevergesd a serpenyőben.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, szárított élesztőt, cukrot, sót és fahéjat – ezek adják a naan édes-fűszeres alapját.
A lisztet szitáld át, hogy könnyebb és levegősebb legyen a tészta.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ez kb. 10 perc gyúrást igényel.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órát, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy meleg radiátor közelében.
Oszd a megkelt tésztát 6 részre, formálj belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki őket ovális alakúra.
A gombócokat egyenként nyújtsd ki, hogy ne száradjanak ki.
A tészta egyik felére szórj egy adag pirított pekándiót. Hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le, majd kissé nyújtsd meg újra.
Ne töltsd túl a naanokat, mert nehéz lesz őket sütni.
Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna foltok jelennek meg.
Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj egy kevés olajat a sütéshez.
A frissen sült naanokat még melegen kend meg olvasztott vajjal – ettől lesznek fényesek és még finomabbak.
A vaj helyett használhatsz ghee-t (tisztított vajat) is.
Tálald melegen. Kiválóan illik reggelire, desszertként vagy délutáni nassolnivalónak egy csésze tea mellé.
A naanokat légmentesen záródó edényben tárold, hogy ne száradjanak ki.
Tipp: ízlés szerint egy kevés barnacukrot is szórhatsz a pekándióra töltés előtt, így még karamellesebb ízt kapsz.
A barnacukor helyett használhatsz mézet vagy juharszirupot is a karamelles íz eléréséhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.