A pekándiót durvára vágva egy száraz serpenyőben közepes lángon pirítsd meg, amíg illatos és aranybarnás nem lesz. Hagyd teljesen kihűlni. Tipp: A frissen pirított dióféle intenzívebb ízt ad, mint az előre csomagolt.
A dió pirításakor figyelj oda, mert nagyon hamar megéghet. Folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon.
Verd fel a jól lehűtött habtejszínt kemény habbá. A legjobb eredmény érdekében hűtsd le a tálat és a habverőt is, hogy stabil habot kapj.
A tejszín akkor verődik fel a legkönnyebben, ha legalább 30% zsírtartalmú. Ha nem sikerül felverni a tejszínt, tegyél bele egy kevés habfixálót.
Egy másik tálban keverd össze a sűrített tejet, a cukrot, a vaníliát és a pekándió felét. A másik felét tartsd meg a tálaláshoz.
Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is. A sűrített tej legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen.
Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a pekándiós keverékbe. Fontos, hogy ne törd meg a habot – ez biztosítja a légies állagot.
A tejszínt alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd bele a keverékbe, hogy minél több levegő maradjon a habban.
Öntsd a krémet formákba vagy egy nagyobb tálba, simítsd el a tetejét, fedd le fóliával, és helyezd fagyasztóba legalább 6 órára vagy egy éjszakára.
Ha formákat használsz, béleld ki őket folpackkal, hogy könnyebben ki tudd venni a parfé-t a fagyasztás után. A fólia megakadályozza, hogy jégkristályok képződjenek a tetején.
Tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból. Szórd meg a tetejét a félretett pekándióval, és díszítheted kevés tejszínhabbal is.
Ha a parfé túl kemény, tegyél egy forró vízbe mártott késsel szeleteket, így könnyebb lesz tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.