A vajat olvaszd meg, és keverd hozzá a cukrot és a mézet. Add hozzá a tojást és a reszelt narancshéjat, majd jól keverd össze.
A vajat ne hagyd túl sokáig melegedni, hogy ne olvadjon meg teljesen – elég, ha csak felpuhul.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért és sót. Ezután fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a vajas keverékhez, és dolgozd össze a tésztát.
Ne dolgozd túl sokáig a tésztát, mert keményebbé válhat. Csak annyira gyúrd, amíg összeáll.
Csomagold be a tésztát fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy könnyebben ki lehessen nyújtani.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne ragadjon és könnyebben kezelhető legyen.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, majd szaggasd ki a kívánt formákat.
Használj lisztbe mártott szaggatót, hogy a tészta ne ragadjon bele.
A kiszaggatott formákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és szórd meg őket cukorral.
A cukor a sütemények tetején karamellizálódik, így szép fényes lesz.
Előmelegített 180 °C-os sütőben süsd 10-12 percig, amíg a szélek enyhén megpirulnak.
Minden sütő más, ezért 10 perc után érdemes ellenőrizni, hogy a sütik ne égjenek meg.
Miután elkészültek, hagyd őket hűlni, majd tárold légmentesen záródó dobozban.
A sütemények jól tárolhatók, és még pár nap után is frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.