Készítsd el a pácot: keverd össze a peri-peri szószt, zúzott fokhagymát, citromlevet, olívaolajat, paprikát, chili pelyhet, sót és borsot egy tálban.
A peri-peri szósz erőssége változó lehet, ezért kóstold meg a pácot, és szükség esetén állítsd be a chili pelyhek mennyiségét.
A csirkedarabokat alaposan dörzsöld be a pácba, ügyelve arra, hogy minden oldalát bevonja. Hagyd pácolódni legalább 2 órán át, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe teszed.
Minél tovább pácolódik a csirke, annál ízletesebb lesz. Ha nincs időd, legalább 30 percet hagyd pácolódni.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, vagy készíts elő egy grillt közepes hőmérsékletre.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a csirke egyenletesen süljön át.
Helyezd a csirkét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 40-45 percig, amíg a bőre ropogósra sül, és a hús átsül. Ha grillezel, süsd a csirkét mindkét oldalán 20-25 percig, gyakran forgatva.
A sütési idő a csirkedarabok méretétől függ. Ellenőrizd, hogy a hús átsült-e, mielőtt kiveszed a sütőből vagy a grillről. A belső hőmérsékletnek el kell érnie a 74°C-ot.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kínálj mellé sült zöldségeket, salátát vagy párolt rizst.
A koriander helyett petrezselyem is használható. A sült zöldségek, saláta vagy rizs remekül kiegészítik a fűszeres csirkét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.