A mentaleveleket mosd meg hideg vízben, majd óvatosan szárítsd meg papírtörlőn, hogy ne törjenek össze. Ezután vágd őket nagyobb darabokra.
Ne áztasd a mentaleveleket, mert elveszthetik az ízüket – gyors öblítés és szárítás elég.
A kesudiót pirítsd meg száraz serpenyőben közepes lángon, míg enyhén meg nem barnulnak. Hagyd kihűlni felhasználás előtt.
A pirítás kiemeli a kesudió édeskés ízét – ne hagyd őrizetlenül, mert gyorsan megéghet.
Tedd a mentaleveleket, pirított kesudiót, reszelt parmezánt, fokhagymát, citromhéjat és sót aprítóba. Turmixolás közben lassan adagold hozzá az olívaolajat.
Ne egyszerre öntsd hozzá az olajat – így jobban szabályozhatod a krémességet.
Ha a pesto már elérte a kívánt állagot, kóstold meg. Adj hozzá citromlevet az élénkítéshez, és szükség esetén még egy csipet sót.
A citromlé nemcsak ízesít, hanem segít frissen tartani a pesto színét is.
Töltsd tiszta üvegbe, és a tetejére önts egy kis olívaolajat. Hűtőszekrényben 3–4 napig eltartható.
Minden használat után simítsd el a felszínét és zárd le olajjal – így tovább marad friss.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.