A piros paprikákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-on 25-30 percig, amíg a bőrük megfeketedik és hólyagos lesz.
A paprikák tetejét egy kicsit érdemes rácsavarni, hogy a bőrt könnyen eltávolíthassuk.
Miután megsültek, tedd őket egy tálba, és takard le egy konyharuhával 10 percig, hogy könnyebben lehúzhatók legyenek a héjak.
A gőz segít a bőr eltávolításában, így nem marad ragadós, és könnyebben meg tudod tisztítani.
Közben készítsd el a pestot: a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot, parmezánt és a sót tedd egy turmixgépbe, és keverd össze.
Ha a pesto túl sűrű, adj hozzá egy kevés extra olívaolajat a kívánt állag eléréséhez.
A füstölt sajtot reszeld le, majd add hozzá a pestohoz, és keverd simára.
A füstölt sajt különleges ízt ad a pestonak, ha nem találsz füstölt sajtot, próbálkozhatsz egy másik, erősebb ízű sajttal is.
A megsült paprikákat hámozd meg, távolítsd el a magokat, és szeleteld fel.
A paprikát ne vágd túl apróra, mert a nagyobb darabok jobban megőrzik az ízüket.
A paprikát tedd egy tányérra, öntsd rá a kész pesto szószt, és szórd meg a maradék reszelt füstölt sajttal.
Tálalhatod a pestos paprikát friss bagettel vagy pirított kenyérrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.