Pesto sült paprikával és füstölt sajttal, tálalva

Pesto sült paprikával és füstölt sajttal

A pesto egy klasszikus olasz recept, amelyet általában bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag és olívaolaj keverékeként készítenek. A sült paprika és füstölt sajt hozzáadásával egy különleges, mediterrán ízvilágú ételt kapunk. A pesto és sült paprika kombinációja nemcsak finom, hanem tápláló is, és remek köretet alkot bármely főételhez. A friss, zöld fűszerek és a füstölt sajt kombinációja egyedülállóan gazdag ízeket ad ennek az egyszerű, de nagyszerű ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett piros paprika
150 g Füstölt sajt
1 csokor Friss bazsalikom
2 clove Fokhagyma
2 ek. Pine nuts (fenyőmag)
50 g Parmezán sajt
5 ek. Extra szűz olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A piros paprikákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-on 25-30 percig, amíg a bőrük megfeketedik és hólyagos lesz.

    A paprikák tetejét egy kicsit érdemes rácsavarni, hogy a bőrt könnyen eltávolíthassuk.

    2

    Miután megsültek, tedd őket egy tálba, és takard le egy konyharuhával 10 percig, hogy könnyebben lehúzhatók legyenek a héjak.

    A gőz segít a bőr eltávolításában, így nem marad ragadós, és könnyebben meg tudod tisztítani.

    3

    Közben készítsd el a pestot: a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot, parmezánt és a sót tedd egy turmixgépbe, és keverd össze.

    Ha a pesto túl sűrű, adj hozzá egy kevés extra olívaolajat a kívánt állag eléréséhez.

    4

    A füstölt sajtot reszeld le, majd add hozzá a pestohoz, és keverd simára.

    A füstölt sajt különleges ízt ad a pestonak, ha nem találsz füstölt sajtot, próbálkozhatsz egy másik, erősebb ízű sajttal is.

    5

    A megsült paprikákat hámozd meg, távolítsd el a magokat, és szeleteld fel.

    A paprikát ne vágd túl apróra, mert a nagyobb darabok jobban megőrzik az ízüket.

    6

    A paprikát tedd egy tányérra, öntsd rá a kész pesto szószt, és szórd meg a maradék reszelt füstölt sajttal.

    Tálalhatod a pestos paprikát friss bagettel vagy pirított kenyérrel.