Pezsgős gnocchi tálalva

Pezsgős gnocchi

A pezsgős gnocchi egy igazi különlegesség, amely az olasz tésztaételek puhaságát és a pezsgő elegáns ízvilágát ötvözi. A pezsgős-tejszínes mártás selymes bevonatot ad a pirított gnocchiknak, míg a friss eper frissességet és üde gyümölcsösséget kölcsönöz a desszertnek. Ez a gnocchi tökéletes választás ünnepi alkalmakra, romantikus vacsorákhoz vagy bármilyen különleges eseményre, ahol egy kifinomult desszerttel szeretnél elkápráztatni másokat.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
150 ml Pezsgő
50 g Méz
100 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Citromhéj reszelt
30 g Vaj
30 g Porcukor
100 g Eper
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonyát villával szúrd meg, hogy ne repedjen szét főzés közben. Fontos, hogy héjában főzd, mert így kevésbé szívja meg magát vízzel.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A meleg burgonyát könnyebb áttörni. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a villával.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonyának nem szabad teljesen kihűlnie, mert akkor nehezebb lesz a tésztát összegyúrni. A liszt mennyisége a burgonya nedvességtartalmától függ, ezért lehet, hogy kevesebb vagy több kell.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord ki, hogy ne ragadjon le. A késsel egyenletes darabokat vágj.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A só segít, hogy a gnocchi ne ragadjon össze. Amikor a gnocchik feljönnek a víz felszínére, már megfőttek.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajban való pirítás extra ízt ad a gnocchinak. Vigyázz, hogy ne égesd meg a vajat.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a pezsgőt, a mézet, a vaníliát és a reszelt citromhéjat, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    Használj jó minőségű pezsgőt a mártáshoz.

    8

    Amikor a méz teljesen feloldódott, öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve sűrítsd be a mártást.

    A tejszínt fokozatosan adagold, hogy ne csapódjon ki. A mártást folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    9

    Öntsd a pezsgős mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze a gnocchikat a mártással, hogy ne törjenek össze.

    10

    Szórd meg porcukorral, és tálald friss eperrel, hogy egy elegáns, ünnepi desszertet kapj.

    Más gyümölcsökkel is tálalhatod, például málnával vagy áfonyával.

    11

    Tálald azonnal, melegen, extra citromhéjjal és pezsgős habbal díszítve!

    Azonnal tálalva a legfinomabb, mert a gnocchi hamar megszívja magát a mártással.