Pezsgős macaron

Pezsgős macaron

A pezsgős macaron egy elegáns édesség, amely a francia macaron tésztát ötvözi a pezsgő frissítő ízével. A pezsgővel készült töltelék rendkívül krémes, és tökéletesen illik a francia édesség hagyományos mandulás tésztájához. Ez a desszert ideális választás ünnepi alkalmakra, különleges vacsorákhoz vagy ajándéknak.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 ml Pezsgő
100 g Fehér csokoládé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz. Ha nincs mandulaliszted, blansírozott mandulát darálj finomra és szitáld át.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és egy csipet sóval könnyebben felverhető. Használj robotgépet a biztos siker érdekében!

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alulról felfelé haladj, hogy ne törj össze a hab. A cél egy lágy, de mégis tartós massza.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A habzsákot függőlegesen tartsd a tepsivel.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábacskák' kialakulásához.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy ne égjenek meg. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.

    7

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, vagy mikrohullámú sütőben, rövid időközönként kevergetve, hogy ne égjen meg.

    8

    Add hozzá a pezsgőt a csokoládés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.

    A pezsgőt óvatosan add hozzá, nehogy kicsapja a krémet. Ha túl híg, tedd rövid időre a hűtőbe.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket habzsákból is rányomhatod, így egyenletesebb lesz az eloszlás.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz, és a textúrájuk is javul.