Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz. Ha nincs mandulaliszted, blansírozott mandulát darálj finomra és szitáld át.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és egy csipet sóval könnyebben felverhető. Használj robotgépet a biztos siker érdekében!
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alulról felfelé haladj, hogy ne törj össze a hab. A cél egy lágy, de mégis tartós massza.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A habzsákot függőlegesen tartsd a tepsivel.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábacskák' kialakulásához.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy ne égjenek meg. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, vagy mikrohullámú sütőben, rövid időközönként kevergetve, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a pezsgőt a csokoládés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.
A pezsgőt óvatosan add hozzá, nehogy kicsapja a krémet. Ha túl híg, tedd rövid időre a hűtőbe.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket habzsákból is rányomhatod, így egyenletesebb lesz az eloszlás.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz, és a textúrájuk is javul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.