Pho Ga vietnámi csirkeleves tálalva

Pho Ga (vietnámi csirkeleves)

A Pho Ga, azaz a vietnámi csirkeleves, a vietnámi konyha egyik legismertebb fogása. Ez a könnyed és ízletes leves a gazdag fűszeres alaplének és a friss hozzávalóknak köszönheti népszerűségét. Vietnám utcáin gyakran kínálják reggeliként, mivel tápláló és mégis könnyen emészthető. Az étel különlegessége a fűszerek – mint a csillagánizs és fahéj –, amelyek különleges aromát adnak a levesnek. A Pho Ga tökéletes választás, ha egy egzotikus, de mégis egyszerű ételt szeretnél készíteni otthon.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Egész csirke
2 db Vöröshagyma
50 g Gyömbér (friss, nagyobb darabban)
1 db Fahéjrúd
3 db Csillagánizs
5 db Szegfűszeg
2 ek. Hal szósz
1 ek.
1 tk. Cukor
200 g Rizstészta
15 g Friss koriander
10 g Friss menta
2 szál Zöldhagyma
1 db Lime (tálaláshoz)
1 db Friss chili (opcionális)
100 g Babcsíra (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy fazékban helyezd az egész csirkét, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd szedd le a habot a leves felszínéről.

    A hab eltávolítása fontos a tiszta leves érdekében. Folyamatosan szedd le, amíg képződik.

    2

    Pirítsd meg a félbevágott vöröshagymát és a gyömbért száraz serpenyőben, amíg enyhén megpirulnak és illatosak lesznek.

    A pirítás fokozza az ízeket, de vigyázz, hogy ne égjenek meg.

    3

    Add a fazékba a pirított hagymát, gyömbért, fahéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget. Lassú tűzön főzd a levest körülbelül 1,5 órán keresztül.

    A lassú tűzön való főzés biztosítja, hogy az ízek megfelelően kioldódjanak.

    4

    Amikor a csirke megfőtt, vedd ki a fazékból, és hagyd kicsit hűlni. Csontozd ki, és tépkedd szét kisebb darabokra.

    A csirkét könnyebb kicsontozni, ha kicsit hűl, de még meleg.

    5

    Szűrd le a levest, hogy tiszta alaplevet kapj. Ízesítsd hal szósszal, sóval és cukorral.

    A halszósz sósságát vedd figyelembe, és kóstold meg a levest, mielőtt több sót adnál hozzá.

    6

    Közben főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

    A rizstészta könnyen túlfő, ezért figyelj rá, és kóstold meg, hogy megfelelő állagú legyen.

    7

    Tálaláskor helyezz egy adag rizstésztát mély tányérba vagy leveses tálba, és tegyél rá csirkehúst. Öntsd rá a forró levest.

    A rizstésztát ne főzd túl, mert könnyen szétesik. A levest forrón tálald, és kínálj mellé friss zöldfűszereket (pl. koriandert, mentát), lime-ot és csili paprikát, hogy mindenki ízlés szerint fűszerezhesse.

    8

    Díszítsd friss korianderrel, mentával, apróra vágott zöldhagymával és babcsírával. Adj hozzá lime szeleteket és friss chilit ízlés szerint.

    A friss zöldfűszerek és a lime igazán feldobják a leves ízét. Kínáld bőségesen!