A Picanha húst tisztítsd meg a felesleges zsírrétegtől, de hagyj rajta egy vékony réteget, amely sütés közben gazdag ízt ad.
Ne távolítsd el teljesen a zsírt, mert ez adja a hús ízét és szaftosságát. A vékony zsírréteg sütés közben ropogósra sül.
A húst mindkét oldalán dörzsöld be durva tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal. Hagyd szobahőmérsékleten állni 20 percig, hogy az ízek átjárják.
A sózás előtt töröld szárazra a húst papírtörlővel, hogy jobban rátapadjon a só. A szobahőmérsékletre hozás elősegíti az egyenletes sütést.
Egy nagy grillserpenyőt vagy grillt hevíts elő közepesen magas hőfokra. Kend meg a grillrácsot olívaolajjal, hogy elkerüld a hús letapadását.
A grill legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon. A magas hőmérséklet segít megőrizni a hús szaftját.
Helyezd a Picanha húst a grillre, zsíros oldalával lefelé. Süsd 5-6 percig, hogy szép kérget kapjon.
Ne mozgasd a húst sütés közben, hagyd, hogy szépen karamellizálódjon a zsíros oldala.
Fordítsd meg a húst, és süsd további 5-6 percig. Ha vastagabb darabot használsz, hosszabb sütési időre lehet szükség. Használj húshőmérőt: medium rare állapothoz a belső hőmérséklet legyen 54-57°C.
A húshőmérő használata elengedhetetlen a tökéletes sütési fok eléréséhez. Ne vágd fel a húst a pihentetés előtt, mert elveszíti a szaftját.
Sütés után hagyd a Picanhát pihenni 10 percig, hogy a hús szaftjai egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés alatt takard le a húst alufóliával, hogy melegen tartsd.
Szeleteld vékony csíkokra a húst, a rostokra merőlegesen, és tálald friss salátával, sült burgonyával vagy chimichurri szósszal.
A rostokra merőleges szeletelés biztosítja, hogy a hús omlós maradjon. Éles késsel dolgozz, hogy szép szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.