Pierogi fƱszeresen, fƱszeres tĂșrĂłs töltelĂ©kkel tĂĄlalva

Pierogi fƱszeresen

A pierogi egy tradicionĂĄlis lengyel Ă©tel, amit sokfĂ©le töltelĂ©kkel kĂ©szĂ­tenek. A fƱszeres tĂșrĂłs vĂĄltozat egy klasszikus, egyszerƱ, de Ă­zletes Ă©telt eredmĂ©nyez. A fokhagyma Ă©s fƱszerpaprika kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad, amely kiemeli a tĂșrĂł frissessĂ©gĂ©t. A pierogi törtĂ©nete Ă©vszĂĄzadokra nyĂșlik vissza, Ă©s ma is az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tel a közĂ©p-eurĂłpai hĂĄztartĂĄsokban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 45 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 Ăłra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 200 ml Víz
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Olaj
⭕ 300 g TĂșrĂł
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Oregano
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitåld egy tålba, add hozzå a tojåst, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzå, miközben folyamatosan kevergeted a tésztåt, amíg rugalmas ållagot nem kapsz.

    Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, hogy könnyen formĂĄzhatĂł legyen.

    2

    A tĂ©sztĂĄt gyĂșrd össze simĂĄra, majd pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.

    A pihentetĂ©s segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl kemĂ©ny, Ă©s könnyebben kinyĂșjthatĂł legyen.

    3

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a töltelĂ©ket: a tĂșrĂłt keverd össze a zĂșzott fokhagymĂĄval, oregĂĄnĂłval Ă©s fƱszerpaprikĂĄval. ÍzesĂ­tsd sĂłval.

    A fokhagyma és a fƱszerpaprika igazi ízbombåt ad a tölteléknek, de ha egy picit enyhébb ízekre vågysz, kevesebb fokhagymåt hasznålhatsz.

    4

    A pihentetett tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki vĂ©konyra, majd szaggass belƑle kerek formĂĄkat. Minden formĂĄra tegyĂ©l egy evƑkanĂĄl fƱszeres tĂșrĂłs töltelĂ©ket, Ă©s hajtsd fĂ©lbe.

    A szĂ©leket jĂłl nyomd össze, hogy a töltelĂ©k ne szökjön ki fƑzĂ©s közben.

    5

    A pierogikat forrĂĄsban lĂ©vƑ sĂłs vĂ­zben fƑzd 5-6 percig, amĂ­g feljönnek a vĂ­z felszĂ­nĂ©re.

    Ne tedd tĂșl sok pierogit egyszerre a vĂ­zbe, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    MiutĂĄn kifƑzted Ƒket, szedd ki a vĂ­zbƑl, Ă©s tĂĄlald Ƒket melegen, akĂĄr egy kis pirĂ­tott hagymĂĄval vagy tejföllel.

    A fƱszeres tĂșrĂłs pierogi igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł tejföllel tĂĄlalva.