A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd reszeld le egy tálba.
A friss gyömbért reszelve is könnyebben elvegyül a pácban, és intenzívebb ízt ad.
A fokhagymás-gyömbéres keveréket add hozzá az olívaolajhoz, szójaszószhoz, mézhez és citromléhez. Keverd össze alaposan.
A méz segít a pácban való marinálásban és édesíti a hús ízét.
A bárányhúst (vagy más húsfélét) helyezd egy tálba, majd öntsd rá a pácoló keveréket. Keverd el, és hagyd pácolódni 1-2 órán keresztül, de akár egy egész éjszakát is pihentetheted a hűtőben.
Minél tovább hagyod a húst a pácban, annál jobban magába szívja az ízeket.
A pácolt húst közepes lángon sütőben, grillen vagy serpenyőben süsd meg 15-20 percig, amíg a hús átsül, de még puha marad.
Ha a húst grillen sütöd, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, és fordítsd meg időnként, hogy egyenletesen süljön.
Tálald a pipikaulát friss korianderrel díszítve, és tálalhatsz mellé salátát vagy egyéb köretet, például rizzsel.
A friss koriander frissességet és egy kis ízintenzitást ad, miközben díszít is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.