Pipikaula fokhagymás-gyömbéres páccal, friss korianderrel díszítve.

Pipikaula fokhagymás-gyömbéres páccal

A pipikaula egy hagyományos, fűszeres pörkölt, amely különösen népszerű a mediterrán és közép-keleti konyhában. Az étel sajátossága, hogy a fokhagymás-gyömbéres pác segítségével a hús gazdag ízeket vesz fel, miközben megőrzi puhaságát. Az étel friss korianderrel tálalva különleges ízhatást biztosít, és igazi ínycsiklandó fogás, amely tökéletes étkezés bármilyen alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (nyúlt vagy csirke is használható)
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz
1 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss koriander
1 csipet
0.5 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd reszeld le egy tálba.

    A friss gyömbért reszelve is könnyebben elvegyül a pácban, és intenzívebb ízt ad.

    2

    A fokhagymás-gyömbéres keveréket add hozzá az olívaolajhoz, szójaszószhoz, mézhez és citromléhez. Keverd össze alaposan.

    A méz segít a pácban való marinálásban és édesíti a hús ízét.

    3

    A bárányhúst (vagy más húsfélét) helyezd egy tálba, majd öntsd rá a pácoló keveréket. Keverd el, és hagyd pácolódni 1-2 órán keresztül, de akár egy egész éjszakát is pihentetheted a hűtőben.

    Minél tovább hagyod a húst a pácban, annál jobban magába szívja az ízeket.

    4

    A pácolt húst közepes lángon sütőben, grillen vagy serpenyőben süsd meg 15-20 percig, amíg a hús átsül, de még puha marad.

    Ha a húst grillen sütöd, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, és fordítsd meg időnként, hogy egyenletesen süljön.

    5

    Tálald a pipikaulát friss korianderrel díszítve, és tálalhatsz mellé salátát vagy egyéb köretet, például rizzsel.

    A friss koriander frissességet és egy kis ízintenzitást ad, miközben díszít is.