Pipikaula fokhagymås-gyömbéres påccal, friss korianderrel díszítve.

Pipikaula fokhagymås-gyömbéres påccal

A pipikaula egy hagyomĂĄnyos, fƱszeres pörkölt, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a mediterrĂĄn Ă©s közĂ©p-keleti konyhĂĄban. Az Ă©tel sajĂĄtossĂĄga, hogy a fokhagymĂĄs-gyömbĂ©res pĂĄc segĂ­tsĂ©gĂ©vel a hĂșs gazdag Ă­zeket vesz fel, miközben megƑrzi puhasĂĄgĂĄt. Az Ă©tel friss korianderrel tĂĄlalva kĂŒlönleges Ă­zhatĂĄst biztosĂ­t, Ă©s igazi Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs, amely tökĂ©letes Ă©tkezĂ©s bĂĄrmilyen alkalomra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs (nyĂșlt vagy csirke is hasznĂĄlhatĂł)
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 csipet Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt és gyömbért håmozd meg, majd reszeld le egy tålba.

    A friss gyömbĂ©rt reszelve is könnyebben elvegyĂŒl a pĂĄcban, Ă©s intenzĂ­vebb Ă­zt ad.

    2

    A fokhagymås-gyömbéres keveréket add hozzå az olívaolajhoz, szójaszószhoz, mézhez és citromléhez. Keverd össze alaposan.

    A mĂ©z segĂ­t a pĂĄcban valĂł marinĂĄlĂĄsban Ă©s Ă©desĂ­ti a hĂșs Ă­zĂ©t.

    3

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst (vagy mĂĄs hĂșsfĂ©lĂ©t) helyezd egy tĂĄlba, majd öntsd rĂĄ a pĂĄcolĂł keverĂ©ket. Keverd el, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni 1-2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, de akĂĄr egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄt is pihentetheted a hƱtƑben.

    MinĂ©l tovĂĄbb hagyod a hĂșst a pĂĄcban, annĂĄl jobban magĂĄba szĂ­vja az Ă­zeket.

    4

    A pĂĄcolt hĂșst közepes lĂĄngon sĂŒtƑben, grillen vagy serpenyƑben sĂŒsd meg 15-20 percig, amĂ­g a hĂșs ĂĄtsĂŒl, de mĂ©g puha marad.

    Ha a hĂșst grillen sĂŒtöd, ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg, Ă©s fordĂ­tsd meg idƑnkĂ©nt, hogy egyenletesen sĂŒljön.

    5

    Tålald a pipikaulåt friss korianderrel díszítve, és tålalhatsz mellé salåtåt vagy egyéb köretet, példåul rizzsel.

    A friss koriander frissességet és egy kis ízintenzitåst ad, miközben díszít is.