Pipikaula szójaszószos páccal, friss korianderrel tálalva

Pipikaula szójaszószos páccal

A Pipikaula egy ínycsiklandó étel, amely az ázsiai konyhából származik, és fűszeres szójaszószos pácban készül. A húsok különféle pácolásával és fűszerezésével egy igazán ízes és gazdag ételt kapunk. A szójaszósz és a szezámolaj gazdag íze tökéletesen illik a füstölt húsokhoz, és egy igazi étkezési élményt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kacsa (vagy csirke)
3 ek. Szójaszósz
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Friss lime lé
100 ml Víz
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    A kacsa bőrét is eltávolíthatod, ha nem szereted, de a bőrös változat különlegesebb ízt ad.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd egy tálba tedd.

    A friss gyömbér adja a pácnak az igazi karaktert, így érdemes frissen használni.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, cukrot, lime levet, szezámolajat, és egy kis vizet a fokhagymás-gyömbéres keverékhez.

    A szójaszósz sósságától függően tartsd szem előtt, hogy mennyi cukrot adj hozzá, hogy balanszírozott ízt kapj.

    4

    Keverd alaposan össze, és hagyd állni a pácot 10 percig.

    A pácot hűtőben is hagyhatod állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    A húst tedd a pácba, és hagyd pácolódni legalább 30 percig, de akár egy éjszakára is hűtőben maradhat.

    Minél tovább pácold a húst, annál ízesebb lesz, de 30 perc is elegendő, ha sietsz.

    6

    Pácolás után a húst süsd meg egy serpenyőben vagy a grillen, amíg a kívánt állagot el nem éri.

    A hús mindkét oldalát érdemes jól megsütni, hogy a pácból ne csak íz, hanem szín is kioldódjon.

    7

    Tálald a kész ételt friss korianderrel megszórva.

    A koriander friss íze tökéletes kiegészítése a sós, édes pácnak.