A húst vágd kisebb darabokra, és tedd félre.
A kacsa bőrét is eltávolíthatod, ha nem szereted, de a bőrös változat különlegesebb ízt ad.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd egy tálba tedd.
A friss gyömbér adja a pácnak az igazi karaktert, így érdemes frissen használni.
Add hozzá a szójaszószt, cukrot, lime levet, szezámolajat, és egy kis vizet a fokhagymás-gyömbéres keverékhez.
A szójaszósz sósságától függően tartsd szem előtt, hogy mennyi cukrot adj hozzá, hogy balanszírozott ízt kapj.
Keverd alaposan össze, és hagyd állni a pácot 10 percig.
A pácot hűtőben is hagyhatod állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A húst tedd a pácba, és hagyd pácolódni legalább 30 percig, de akár egy éjszakára is hűtőben maradhat.
Minél tovább pácold a húst, annál ízesebb lesz, de 30 perc is elegendő, ha sietsz.
Pácolás után a húst süsd meg egy serpenyőben vagy a grillen, amíg a kívánt állagot el nem éri.
A hús mindkét oldalát érdemes jól megsütni, hogy a pácból ne csak íz, hanem szín is kioldódjon.
Tálald a kész ételt friss korianderrel megszórva.
A koriander friss íze tökéletes kiegészítése a sós, édes pácnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.