Készítsd el a piros bogyós gyümölcsökből a tölteléket: a gyümölcsöket pürésítsd, majd tedd félre.
Ha túl savanyú a gyümölcs, adj hozzá egy kevés porcukrot vagy mézet.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás nagyon fontos a sima macaronhéj eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alulról felfelé haladj, és ne keverd túl, mert a tészta elveszítheti a levegősségét.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy kör alakú sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami segít a 'láb' kialakulásában sütés közben.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj oda a macaronokra, hogy ne égjenek meg. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehércsokoládét vízgőz fölött olvaszd, hogy ne égjen meg.
Miután a piros bogyós gyümölcsöket pürésítetted, keverd össze őket a fehér csokoládés krémmel, hogy egy lágy, de szilárd tölteléket kapj.
A gyümölcspürét szitán is átpasszírozhatod, hogy eltávolítsd a magokat.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a töltelék ne folyjon szét a macaronok töltésekor.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes piros bogyós tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sok tölteléket, különben kifolyhat a macaronokból.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok héja megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.