Piros bogyós macaron

Piros bogyós macaron

A piros bogyós macaron a francia macaron tésztát ötvözi a piros bogyós gyümölcsök frissítő ízével. A málna, áfonya és hasonló gyümölcsök íze kiemelkedően édes és savanykás, amit a fehér csokoládé selymes édessége tökéletesen kiegészít. Ez a macaron tökéletes választás tavaszi vagy nyári alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Piros bogyós gyümölcsök (pl. málna, áfonya)
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a piros bogyós gyümölcsökből a tölteléket: a gyümölcsöket pürésítsd, majd tedd félre.

    Ha túl savanyú a gyümölcs, adj hozzá egy kevés porcukrot vagy mézet.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás nagyon fontos a sima macaronhéj eléréséhez.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alulról felfelé haladj, és ne keverd túl, mert a tészta elveszítheti a levegősségét.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy kör alakú sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami segít a 'láb' kialakulásában sütés közben.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj oda a macaronokra, hogy ne égjenek meg. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehércsokoládét vízgőz fölött olvaszd, hogy ne égjen meg.

    9

    Miután a piros bogyós gyümölcsöket pürésítetted, keverd össze őket a fehér csokoládés krémmel, hogy egy lágy, de szilárd tölteléket kapj.

    A gyümölcspürét szitán is átpasszírozhatod, hogy eltávolítsd a magokat.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a töltelék ne folyjon szét a macaronok töltésekor.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes piros bogyós tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sok tölteléket, különben kifolyhat a macaronokból.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok héja megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.