BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
FĆzd meg a burgonyĂĄt hĂ©jĂĄban sĂłs vĂzben kb. 20 perc alatt, amĂg teljesen meg nem puhul.
A burgonya fĆzĂ©si ideje fĂŒgg a mĂ©retĂ©tĆl. SzĂșrd meg egy villĂĄval, hogy ellenĆrizd, teljesen megpuhult-e.
Håmozd meg a burgonyåt, majd még melegen törd åt egy krumplinyomón vagy villåval egy tålban.
A burgonyĂĄt melegen könnyebb ĂĄttörni, Ă©s Ăgy kevĂ©sbĂ© lesz ragacsos a tĂ©szta.
Hagyd a tört burgonyĂĄt kissĂ© kihƱlni, majd add hozzĂĄ a tojĂĄst, a sĂłt Ă©s a lisztet. GyĂșrd össze egy lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ.
Ne dolgozd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert kemĂ©ny lesz a gnocchi. Csak addig gyĂșrd, amĂg össze nem ĂĄll.
Oszd a tésztåt több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vågd kb. 2 cm-es darabokra.
A lisztezett felĂŒleten könnyebben tudod sodorni a tĂ©sztĂĄt. Ha a tĂ©szta ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.
Forralj fel egy nagy lĂĄbos vizet, majd adj hozzĂĄ sĂłt. FĆzd a gnocchikat kis adagokban, amĂg fel nem jönnek a vĂz felszĂnĂ©re (kb. 2 perc), majd szƱrd le Ćket.
A gnocchi akkor van kĂ©sz, amikor feljön a vĂz felszĂnĂ©re. Ne fĆzd tĂșl, mert szĂ©teshet.
Egy serpenyĆben olvaszd meg a vajat, majd pirĂtsd meg benne a kifĆtt gnocchikat, hogy kissĂ© aranybarnĂĄra piruljanak.
A pirĂtĂĄs sorĂĄn figyelj oda, hogy ne Ă©gjenek meg a gnocchik. Közepes lĂĄngon pirĂtsd Ćket, amĂg aranybarnĂĄk nem lesznek.
Egy kis lĂĄbosban keverd össze az epret, a mĂĄlnĂĄt, a ribizlit, a mĂ©zet, a vanĂliĂĄt Ă©s a tejszĂnt, majd közepes lĂĄngon kezdd el melegĂteni.
HasznĂĄlhatsz fagyasztott gyĂŒmölcsöt is, de ebben az esetben hosszabb ideig kell fĆznöd a mĂĄrtĂĄst.
FĆzd a piros gyĂŒmölcsös mĂĄrtĂĄst, amĂg a gyĂŒmölcsök megpuhulnak, majd egy szitĂĄn vagy botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtsd a krĂ©met, hogy selymes ĂĄllagot kapj.
A botmixerrel Ăłvatosan pĂŒrĂ©sĂtsd a mĂĄrtĂĄst, hogy ne fröcsköljön ki.
Add hozzĂĄ a mascarponĂ©t, Ă©s alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten keverd el, amĂg a szĂłsz teljesen összeĂĄll.
A mascarponĂ©t ne forrald, mert kicsapĂłdhat. Csak addig melegĂtsd, amĂg el nem olvad Ă©s a szĂłsz krĂ©mes nem lesz.
Ăntsd a piros gyĂŒmölcsös-mascarponĂ©s mĂĄrtĂĄst a pirĂtott gnocchikra, majd Ăłvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Ne keverd tĂșl erĆsen, mert a gnocchi könnyen összetörhet.
SzĂłrd meg porcukorral Ă©s frissen reszelt citromhĂ©jjal a tökĂ©letes ĂzhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.
A citromhéjjal óvatosan bånj, mert a fehér része keserƱ lehet. Csak a sårga héjat reszeld.
TĂĄlald azonnal, melegen, egy kevĂ©s extra piros gyĂŒmölccsel dĂszĂtve!
Azonnali tĂĄlalĂĄs azĂ©rt fontos, mert a gnocchi a mĂĄrtĂĄsban ĂĄllva megszĂvhatja magĂĄt Ă©s elveszĂtheti a textĂșrĂĄjĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.