Piros gyĂŒmölcsös Ă©s mascarponĂ©s gnocchi tĂĄlalva

Piros gyĂŒmölcsös Ă©s mascarponĂ©s gnocchi

A piros gyĂŒmölcsös Ă©s mascarponĂ©s gnocchi egy igazĂĄn kĂŒlönleges desszert, amely az Ă©des Ă©s enyhĂ©n fanyar Ă­zek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt hozza lĂ©tre. A bogyĂłs gyĂŒmölcsök termĂ©szetes savassĂĄga frissessĂ©get ad az Ă©telnek, mĂ­g a mascarpone lĂĄgy krĂ©messĂ©ge selymes ĂĄllagot biztosĂ­t. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyed, de mĂ©gis kĂŒlönleges desszert elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re, amely garantĂĄltan lenyƱgözi a vendĂ©geket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Burgonya
⭕ 150 g Liszt
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 g Eper
⭕ 100 g Málna
⭕ 100 g Ribizli
⭕ 100 g Mascarpone
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 30 g Porcukor
⭕ 30 g Vaj
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 tk. CitromhĂ©j reszelt
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg a burgonyĂĄt hĂ©jĂĄban sĂłs vĂ­zben kb. 20 perc alatt, amĂ­g teljesen meg nem puhul.

    A burgonya fƑzĂ©si ideje fĂŒgg a mĂ©retĂ©tƑl. SzĂșrd meg egy villĂĄval, hogy ellenƑrizd, teljesen megpuhult-e.

    2

    Håmozd meg a burgonyåt, majd még melegen törd åt egy krumplinyomón vagy villåval egy tålban.

    A burgonyåt melegen könnyebb åttörni, és így kevésbé lesz ragacsos a tészta.

    3

    Hagyd a tört burgonyĂĄt kissĂ© kihƱlni, majd add hozzĂĄ a tojĂĄst, a sĂłt Ă©s a lisztet. GyĂșrd össze egy lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    Ne dolgozd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert kemĂ©ny lesz a gnocchi. Csak addig gyĂșrd, amĂ­g össze nem ĂĄll.

    4

    Oszd a tésztåt több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vågd kb. 2 cm-es darabokra.

    A lisztezett felĂŒleten könnyebben tudod sodorni a tĂ©sztĂĄt. Ha a tĂ©szta ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.

    5

    Forralj fel egy nagy lĂĄbos vizet, majd adj hozzĂĄ sĂłt. FƑzd a gnocchikat kis adagokban, amĂ­g fel nem jönnek a vĂ­z felszĂ­nĂ©re (kb. 2 perc), majd szƱrd le Ƒket.

    A gnocchi akkor van kĂ©sz, amikor feljön a vĂ­z felszĂ­nĂ©re. Ne fƑzd tĂșl, mert szĂ©teshet.

    6

    Egy serpenyƑben olvaszd meg a vajat, majd pirĂ­tsd meg benne a kifƑtt gnocchikat, hogy kissĂ© aranybarnĂĄra piruljanak.

    A pirĂ­tĂĄs sorĂĄn figyelj oda, hogy ne Ă©gjenek meg a gnocchik. Közepes lĂĄngon pirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek.

    7

    Egy kis låbosban keverd össze az epret, a målnåt, a ribizlit, a mézet, a vaníliåt és a tejszínt, majd közepes långon kezdd el melegíteni.

    HasznĂĄlhatsz fagyasztott gyĂŒmölcsöt is, de ebben az esetben hosszabb ideig kell fƑznöd a mĂĄrtĂĄst.

    8

    FƑzd a piros gyĂŒmölcsös mĂĄrtĂĄst, amĂ­g a gyĂŒmölcsök megpuhulnak, majd egy szitĂĄn vagy botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a krĂ©met, hogy selymes ĂĄllagot kapj.

    A botmixerrel Ăłvatosan pĂŒrĂ©sĂ­tsd a mĂĄrtĂĄst, hogy ne fröcsköljön ki.

    9

    Add hozzĂĄ a mascarponĂ©t, Ă©s alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten keverd el, amĂ­g a szĂłsz teljesen összeĂĄll.

    A mascarponét ne forrald, mert kicsapódhat. Csak addig melegítsd, amíg el nem olvad és a szósz krémes nem lesz.

    10

    Öntsd a piros gyĂŒmölcsös-mascarponĂ©s mĂĄrtĂĄst a pirĂ­tott gnocchikra, majd Ăłvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Ne keverd tĂșl erƑsen, mert a gnocchi könnyen összetörhet.

    11

    Szórd meg porcukorral és frissen reszelt citromhéjjal a tökéletes ízhatås érdekében.

    A citromhéjjal óvatosan bånj, mert a fehér része keserƱ lehet. Csak a sårga héjat reszeld.

    12

    TĂĄlald azonnal, melegen, egy kevĂ©s extra piros gyĂŒmölccsel dĂ­szĂ­tve!

    Azonnali tĂĄlalĂĄs azĂ©rt fontos, mert a gnocchi a mĂĄrtĂĄsban ĂĄllva megszĂ­vhatja magĂĄt Ă©s elveszĂ­theti a textĂșrĂĄjĂĄt.