Pistachio Almond Ice Cream tálalva

Pistachio Almond Ice Cream

A pisztáciás-mandulás fagylalt az egyik legnépszerűbb ínyenc jégkrém a világon, amely a mediterrán régiók gazdag ízvilágát hozza el. A pisztácia krémes textúrája és a pirított mandula roppanós kontrasztja tökéletes harmóniát teremt. A házi verzió lehetőséget ad arra, hogy természetes alapanyagokból készítsünk egy igazán selymes és ízletes fagylaltot. Képzeld el, ahogy egy meleg nyári délutánon a hűsítő, gazdag ízvilágú fagylaltot kanalazod – minden falat egy valódi kulináris élmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Kristálycukor
4 db Tojássárgája
80 g Pisztácia (hámozott, darált)
50 g Mandula (aprított, pirított)
5 ml Vaníliakivonat
3 ml Mandulakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a tejet és a tejszínt egy közepes lábosba, majd közepes lángon melegítsd, amíg gőzölög, de ne forrald fel.

    A zsírosabb tejszín (legalább 30%-os) használata krémesebb végeredményt biztosít.

    2

    Közben egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg halványabb és sűrűbb állagú lesz.

    A tojássárgákat és a cukrot minél tovább kevered, annál krémesebb lesz a fagylalt alapja. Használj elektromos habverőt a gyorsabb eredmény eléréséhez.

    3

    Óvatosan önts egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.

    Ez a temperálás kulcsfontosságú! Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojáshoz, a tojás rántotta lesz.

    4

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    Legyél türelmes, ez a lépés eltarthat egy ideig! Fontos, hogy alacsony lángon főzd, és folyamatosan keverd, nehogy leégjen a krém.

    5

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot, a mandulakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A só kiemeli az édes ízeket, ezért ne hagyd ki! A kihűléshez érdemes a krémet egy jéggel teli tálba állítani, hogy gyorsabban hűljön.

    6

    Ha kihűlt, öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt a krémet érdemes legalább 2 órára a hűtőbe tenni, hogy még hidegebb legyen.

    7

    Amikor a fagylalt majdnem elkészült, add hozzá a darált pisztáciát és az aprított, pirított mandulát, hogy egyenletesen eloszoljon benne.

    A pisztáciát és a mandulát érdemes előzőleg megpirítani, mert így intenzívebb lesz az ízük. A durvára vágott mandula ropogósabb textúrát ad a fagylaltnak.

    8

    Tedd a kész fagylaltot egy zárható edénybe, és fagyaszd legalább 3 órán át, hogy megfelelő állagot érjen el.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását és a fagylalt ízének elvesztését.