Pisztáciás macaron tálalva

Pisztáciás macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A pisztáciás változat különösen finom, hiszen a pisztácia friss, enyhén édes íze és a fehér csokoládé krémessége harmonikusan keveredik. Ez az édesség ideális választás azoknak, akik valami igazán különlegeset keresnek. A pisztáciás macaronok a legjobb, ha egy-két órát pihennek, hogy az ízek összeérjenek, és igazán krémes legyen a töltelék.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
80 g Pisztácia
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A macaron készítésénél a pontos mérés elengedhetetlen a sikerhez!

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    Ez a lépés nagyon fontos a sima felületű macaronokhoz.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben felverődjön. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabil legyen.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    Ez a legkritikusabb pont! Óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd, amíg a massza szalagszerűen folyik a spatuláról.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    A habzsák használata egyenletes méretű macaronokat eredményez. Ha nincs habzsákod, használj egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronokon kialakuljon a jellegzetes 'láb'.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra! Ha légkeveréses sütőd van, csökkentsd a hőmérsékletet 140°C-ra.

    8

    A pisztáciás töltelékhez a pisztáciát daráld le finomra. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a darált pisztáciával.

    A pisztáciát pirítsd meg enyhén, mielőtt ledarálnád, hogy intenzívebb legyen az íze.

    9

    Keverd simára a pisztáciás-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hűtőben is hűtheted, de figyelj, hogy ne keményedjen meg teljesen.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a pisztáciás ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A ganache-t habzsákból a legkönnyebb adagolni.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz.