Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A macaron készítésénél a pontos mérés elengedhetetlen a sikerhez!
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
Ez a lépés nagyon fontos a sima felületű macaronokhoz.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben felverődjön. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabil legyen.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
Ez a legkritikusabb pont! Óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd, amíg a massza szalagszerűen folyik a spatuláról.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
A habzsák használata egyenletes méretű macaronokat eredményez. Ha nincs habzsákod, használj egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronokon kialakuljon a jellegzetes 'láb'.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra! Ha légkeveréses sütőd van, csökkentsd a hőmérsékletet 140°C-ra.
A pisztáciás töltelékhez a pisztáciát daráld le finomra. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a darált pisztáciával.
A pisztáciát pirítsd meg enyhén, mielőtt ledarálnád, hogy intenzívebb legyen az íze.
Keverd simára a pisztáciás-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben is hűtheted, de figyelj, hogy ne keményedjen meg teljesen.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a pisztáciás ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache-t habzsákból a legkönnyebb adagolni.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.