Töltött pita szendvics grillezett csirkével és friss zöldségekkel

Pita Szendvics (Töltött)

A pita szendvics gyökerei a mediterrĂĄn Ă©s közel-keleti konyhĂĄban keresendƑk, ahol a lapos kenyereket mĂĄr Ă©vszĂĄzadok Ăłta hasznĂĄljĂĄk kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel. A mai, modern vĂĄltozatok gyakran tartalmaznak grillezett hĂșsokat Ă©s friss zöldsĂ©geket – a görög Ă©s török utcai Ă©tkezdĂ©k nĂ©pszerƱ fogĂĄsaibĂłl fejlƑdtek ki. Ahogy a fokhagyma Ă©s joghurt keverĂ©ke összeĂ©r, a frissessĂ©g Ă©s a krĂ©messĂ©g harmonikus Ă­zt ad minden falatnak. A konyha megtelik a mediterrĂĄn hangulattal, miközben a meleg pita illata beterĂ­ti a levegƑt. Tipp: A tökĂ©letes textĂșrĂĄhoz fontos, hogy a pita meleg legyen töltĂ©skor – Ă­gy nem szakad ki. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs gyors hĂ©tköznapi vacsorĂĄkhoz, piknikezĂ©shez vagy vendĂ©gvĂĄrĂĄshoz. VariĂĄlhatĂł vegĂĄn verziĂłval is: grillezett tofuval Ă©s extra zöldsĂ©gekkel könnyedĂ©n ĂĄtalakĂ­thatĂł!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 400 g Grillezett csirkemell
⭕ 200 g Kígyóuborka
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 100 g Fejes saláta
⭕ 200 ml NatĂșr joghurt
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a csirkemell elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: vĂĄgd szeletekre, sĂłzd, borsozd, majd grillezd meg serpenyƑben kevĂ©s olajon 5-6 percig mindkĂ©t oldalĂĄt, amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz. Tipp: Ne mozgasd tĂșl sƱrƱn, Ă­gy szebb kĂ©rget kap.

    A csirkemell helyett hasznålhatsz csirkecombfilét is, ami szaftosabb.

    2

    Közben kĂ©szĂ­tsd elƑ a zöldsĂ©geket: mosd meg alaposan az uborkĂĄt, paradicsomot Ă©s a salĂĄtĂĄt. Az uborkĂĄt karikĂĄzd fel, a paradicsomot szeleteld vĂ©konyra, a salĂĄtĂĄt pedig tĂ©pd kisebb darabokra. Tipp: A salĂĄtĂĄt kĂ©zzel tĂ©pd, Ă­gy nem barnul be olyan gyorsan, mint ha kĂ©ssel vĂĄgnĂĄd.

    Hasznålj szezonålis zöldségeket a legjobb ízélményért.

    3

    KĂ©szĂ­tsd el a joghurtos öntetet: keverd össze a natĂșr joghurtot zĂșzott fokhagymĂĄval, sĂłval Ă©s borssal. Tipp: Hagyd ĂĄllni pĂĄr percet, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek – hƱtƑben mĂ©g jobb lesz!

    Az öntethez adhatsz egy kevés citromlevet vagy friss petrezselymet is a még frissebb ízért.

    4

    A pita kenyereket enyhĂ©n nedves kĂ©zzel spricceld meg, majd melegĂ­tsd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben vagy szĂĄraz serpenyƑben 1-2 percig, hogy puha Ă©s rugalmas legyen a töltĂ©shez. Tipp: Ha tĂșl szĂĄraz a pita, könnyen megrepedhet – a melegĂ­tĂ©s segĂ­t ezen!

    A pita helyett hasznĂĄlhatsz tortillĂĄt is, ha azt jobban szereted.

    5

    VĂĄgd fel a pita kenyereket a felsƑ harmaduknĂĄl Ă©s Ăłvatosan nyisd ki Ƒket. RĂ©tegezd bele elƑször a salĂĄtĂĄt, majd a grillezett csirkĂ©t, az uborkĂĄt, paradicsomot, vĂ©gĂŒl locsold meg a joghurtos szĂłsszal.

    A töltelék mennyiségét ízlésed szerint variålhatod.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt kissĂ© nyomd össze a pitĂĄt, hogy jobban összeĂĄlljon a töltelĂ©k. Tipp: Ha el szeretnĂ©d vinni, tekerd sĂŒtƑpapĂ­rba, Ă­gy kĂ©nyelmesen eheted Ăștközben is!

    Ha pikĂĄnsabban szereted, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s csĂ­pƑs szĂłszt.