Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta könnyebb nyújtásához hagyd szobahőmérsékleten pihenni 15-20 percig.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés fokhagymát vagy oregánót a gazdagabb ízért.
Helyezd a paradicsomos alapra a mozzarellát és a friss kecskesajtot egyenletesen elosztva.
A mozzarella ne legyen túl vizes, különben eláztatja a tésztát. Ha szükséges, nyomkodd ki a felesleges vizet.
Reszeld rá az érlelt kecskesajtot, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
Az érlelt kecskesajt intenzív íze miatt ne használd túl sokat.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajtok aranybarnára olvadnak, és a tészta ropogós lesz.
Ha a sütőd alsó-felső sütéssel rendelkezik, akkor a legjobb eredmény érdekében használd azt. Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze frissességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.