Pizza ai Formaggi di Capra kecskesajtokkal és mozzarellával

Pizza ai Formaggi di Capra

A Pizza ai Formaggi di Capra az olasz konyha egyik különleges fogása, amely a kecskesajtok gazdag, egyedi ízére épít. Ez a pizza tökéletes választás a sajtok kedvelőinek, akik különleges élményre vágynak. Az érlelt és friss kecskesajtok harmonikus kombinációja, valamint a friss bazsalikom és a paradicsomszósz mediterrán aromája teszi ezt az ételt igazán különlegessé. Ideális egy családi vacsorára vagy baráti összejövetelre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Friss kecskesajt
50 g Érlelt kecskesajt
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta könnyebb nyújtásához hagyd szobahőmérsékleten pihenni 15-20 percig.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés fokhagymát vagy oregánót a gazdagabb ízért.

    3

    Helyezd a paradicsomos alapra a mozzarellát és a friss kecskesajtot egyenletesen elosztva.

    A mozzarella ne legyen túl vizes, különben eláztatja a tésztát. Ha szükséges, nyomkodd ki a felesleges vizet.

    4

    Reszeld rá az érlelt kecskesajtot, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    Az érlelt kecskesajt intenzív íze miatt ne használd túl sokat.

    5

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajtok aranybarnára olvadnak, és a tészta ropogós lesz.

    Ha a sütőd alsó-felső sütéssel rendelkezik, akkor a legjobb eredmény érdekében használd azt. Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze frissességét és aromáját.