Aszalt gyümölcsös pizza mascarponéval és dióval

Pizza ai Frutti Secchi (aszalt gyümölcsök)

A Pizza ai Frutti Secchi egy különleges olasz fogás, amely a hagyományos édes és sós ízek kombinációját hozza el. Az aszalt gyümölcsök természetes édessége tökéletesen kiegészíti a mascarpone krémes állagát és a ropogós diót. Olaszországban ezt a pizzát gyakran ünnepi alkalmakkor fogyasztják, mivel gazdag ízvilágával és egyedi textúrájával egyedülálló élményt nyújt. Ha szereted a különleges, nem hétköznapi pizzákat, ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Mascarpone sajt
200 g Mozzarella sajt
100 g Aszalt füge
100 g Aszalt sárgabarack
50 g Mazsola
50 g Dió
1 ek. Méz
5 g Friss rozmaring
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a hideg nem aktiválja, a meleg pedig elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg a legjobb.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tészta nagyon visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt újra próbálkoznál. Ez segít ellazítani a glutént.

    3

    Kend meg a tésztát mascarpone sajttal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A mascarpone sajtot előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben kenhető legyen. A mozzarella ne legyen túl nedves, különben a pizza elázik.

    4

    Az aszalt fügét és sárgabarackot vágd kisebb darabokra, majd oszlasd el a pizza tetején a mazsolával együtt.

    Ha az aszalt gyümölcsök túl kemények, áztasd őket rövid ideig forró vízbe, hogy megpuhuljanak.

    5

    Szórd meg durvára tört dióval, és adj hozzá egy csipet frissen őrölt fekete borsot.

    A dió íze intenzívebb lesz, ha sütőben vagy serpenyőben enyhén megpirítod. A bors jól kiemeli az édes ízeket.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    Érdemes figyelni a sütőt, mert a sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Ha a teteje túl hamar barnul, fedd le alufóliával.

    7

    A sütőből kivett pizzát locsold meg egy kevés mézzel, és szórd meg friss rozmaringgal.

    A méz mennyiségével óvatosan bánj, mert az aszalt gyümölcsök is édesek. A rozmaringot apróra vágd, hogy jobban érvényesüljön az íze.

    8

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    Ha marad belőle, légmentesen zárt dobozban tárold, hogy ne száradjon ki.