Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a hideg nem aktiválja, a meleg pedig elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg a legjobb.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta nagyon visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt újra próbálkoznál. Ez segít ellazítani a glutént.
Kend meg a tésztát mascarpone sajttal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A mascarpone sajtot előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben kenhető legyen. A mozzarella ne legyen túl nedves, különben a pizza elázik.
Az aszalt fügét és sárgabarackot vágd kisebb darabokra, majd oszlasd el a pizza tetején a mazsolával együtt.
Ha az aszalt gyümölcsök túl kemények, áztasd őket rövid ideig forró vízbe, hogy megpuhuljanak.
Szórd meg durvára tört dióval, és adj hozzá egy csipet frissen őrölt fekete borsot.
A dió íze intenzívebb lesz, ha sütőben vagy serpenyőben enyhén megpirítod. A bors jól kiemeli az édes ízeket.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Érdemes figyelni a sütőt, mert a sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Ha a teteje túl hamar barnul, fedd le alufóliával.
A sütőből kivett pizzát locsold meg egy kevés mézzel, és szórd meg friss rozmaringgal.
A méz mennyiségével óvatosan bánj, mert az aszalt gyümölcsök is édesek. A rozmaringot apróra vágd, hogy jobban érvényesüljön az íze.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
Ha marad belőle, légmentesen zárt dobozban tárold, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.