MĂ©rd ki az összetevĆket: a lisztet, Ă©lesztĆt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztĆt oldd fel langyos vĂzben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete kulcsfontossĂĄgĂș az Ă©lesztĆ aktivĂĄlĂĄsĂĄhoz. A langyos vĂz (kb. 30-35°C) ideĂĄlis.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztĆt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂg rugalmas nem lesz.
Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. A lĂ©nyeg, hogy rugalmas, de ne ragacsos legyen.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A konyharuha legyen tiszta és enyhén nedves, hogy a tészta ne szåradjon ki kelesztés közben.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.
A tĂ©sztĂĄt könnyebb nyĂșjtani, ha körkörös mozdulatokkal, a közepĂ©tĆl kifelĂ© haladva nyĂșjtod.
Kend meg a pizza tésztåjåt ricottåval, majd csorgasd rå a mézet egyenletesen.
A ricottĂĄt elĆzĆleg keverd simĂĄra egy villĂĄval, hogy könnyebben kenhetĆ legyen.
Helyezd a pizzĂĄt egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 10-12 percig, amĂg a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak.
A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, Ă©s rendezd el rajta az ananĂĄszt, mangĂłt, papayĂĄt Ă©s a passiĂłgyĂŒmölcsöt egyenletesen.
A gyĂŒmölcsöket vĂĄgd egyforma mĂ©retƱre, hogy egyenletesen sĂŒljenek.
SzĂłrd meg reszelt kĂłkusszal, porcukorral, Ă©s dĂszĂtsd friss mentalevelekkel. Szeleteld Ă©s tĂĄlald azonnal.
A reszelt kĂłkusz Ă©s a porcukor opcionĂĄlis, de nagyon jĂłl illenek a trĂłpusi gyĂŒmölcsökhöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.