Frissen sĂŒlt trĂłpusi gyĂŒmölcsös pizza

Pizza ai Frutti Tropicali (trĂłpusi gyĂŒmölcsök)

A Pizza ai Frutti Tropicali egy egyedĂŒlĂĄllĂł olasz desszert pizza, amely a ricotta krĂ©mes textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s a trĂłpusi gyĂŒmölcsök frissessĂ©gĂ©t ötvözi. Az olasz konyhĂĄban az Ă©des pizzĂĄk kĂŒlönleges helyet foglalnak el, Ă©s ez a recept egy modern, egzotikus vĂĄltozata ennek a hagyomĂĄnynak. Az ananĂĄsz, mangĂł, papaya Ă©s passiĂłgyĂŒmölcs tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot a mĂ©zes ricottĂĄs alappal, mĂ­g a kĂłkusz Ă©s a friss menta extra frissessĂ©get kölcsönöz az Ă©telnek. Ha szeretnĂ©d egy mĂ©g gazdagabb Ă©lmĂ©nnyĂ© tenni, prĂłbĂĄld ki egy gombĂłc kĂłkuszfagylalttal vagy egy kevĂ©s olvasztott fehĂ©rcsokolĂĄdĂ©val megcsorgatva!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 Ăłra 20 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Pizzaliszt
⭕ 7 g ÉlesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 10 g Só
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 200 g Ricotta
⭕ 30 ml MĂ©z
⭕ 100 g Ananász
⭕ 100 g Mango
⭕ 100 g Papaya
⭕ 50 g PassiĂłgyĂŒmölcs
⭕ 20 g Reszelt kókusz
⭕ 5 g Friss menta
⭕ 20 g Porcukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MĂ©rd ki az összetevƑket: a lisztet, Ă©lesztƑt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztƑt oldd fel langyos vĂ­zben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete kulcsfontossĂĄgĂș az Ă©lesztƑ aktivĂĄlĂĄsĂĄhoz. A langyos vĂ­z (kb. 30-35°C) ideĂĄlis.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztƑt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂ­g rugalmas nem lesz.

    Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. A lĂ©nyeg, hogy rugalmas, de ne ragacsos legyen.

    3

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A konyharuha legyen tiszta és enyhén nedves, hogy a tészta ne szåradjon ki kelesztés közben.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.

    A tĂ©sztĂĄt könnyebb nyĂșjtani, ha körkörös mozdulatokkal, a közepĂ©tƑl kifelĂ© haladva nyĂșjtod.

    5

    Kend meg a pizza tésztåjåt ricottåval, majd csorgasd rå a mézet egyenletesen.

    A ricottĂĄt elƑzƑleg keverd simĂĄra egy villĂĄval, hogy könnyebben kenhetƑ legyen.

    6

    Helyezd a pizzĂĄt egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 10-12 percig, amĂ­g a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    7

    Vedd ki a sĂŒtƑbƑl, Ă©s rendezd el rajta az ananĂĄszt, mangĂłt, papayĂĄt Ă©s a passiĂłgyĂŒmölcsöt egyenletesen.

    A gyĂŒmölcsöket vĂĄgd egyforma mĂ©retƱre, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    8

    Szórd meg reszelt kókusszal, porcukorral, és díszítsd friss mentalevelekkel. Szeleteld és tålald azonnal.

    A reszelt kĂłkusz Ă©s a porcukor opcionĂĄlis, de nagyon jĂłl illenek a trĂłpusi gyĂŒmölcsökhöz.