Frissen sült trópusi gyümölcsös pizza

Pizza ai Frutti Tropicali (trópusi gyümölcsök)

A Pizza ai Frutti Tropicali egy egyedülálló olasz desszert pizza, amely a ricotta krémes textúráját és a trópusi gyümölcsök frissességét ötvözi. Az olasz konyhában az édes pizzák különleges helyet foglalnak el, és ez a recept egy modern, egzotikus változata ennek a hagyománynak. Az ananász, mangó, papaya és passiógyümölcs tökéletes harmóniát alkot a mézes ricottás alappal, míg a kókusz és a friss menta extra frissességet kölcsönöz az ételnek. Ha szeretnéd egy még gazdagabb élménnyé tenni, próbáld ki egy gombóc kókuszfagylalttal vagy egy kevés olvasztott fehércsokoládéval megcsorgatva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 20 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
200 g Ricotta
30 ml Méz
100 g Ananász
100 g Mango
100 g Papaya
50 g Passiógyümölcs
20 g Reszelt kókusz
5 g Friss menta
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    A víz hőmérséklete kulcsfontosságú az élesztő aktiválásához. A langyos víz (kb. 30-35°C) ideális.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A lényeg, hogy rugalmas, de ne ragacsos legyen.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A konyharuha legyen tiszta és enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki kelesztés közben.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha körkörös mozdulatokkal, a közepétől kifelé haladva nyújtod.

    5

    Kend meg a pizza tésztáját ricottával, majd csorgasd rá a mézet egyenletesen.

    A ricottát előzőleg keverd simára egy villával, hogy könnyebben kenhető legyen.

    6

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 10-12 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    7

    Vedd ki a sütőből, és rendezd el rajta az ananászt, mangót, papayát és a passiógyümölcsöt egyenletesen.

    A gyümölcsöket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek.

    8

    Szórd meg reszelt kókusszal, porcukorral, és díszítsd friss mentalevelekkel. Szeleteld és tálald azonnal.

    A reszelt kókusz és a porcukor opcionális, de nagyon jól illenek a trópusi gyümölcsökhöz.