Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete kulcsfontosságú az élesztő aktiválásához. A langyos víz (kb. 30-35°C) ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A lényeg, hogy rugalmas, de ne ragacsos legyen.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A konyharuha legyen tiszta és enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki kelesztés közben.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha körkörös mozdulatokkal, a közepétől kifelé haladva nyújtod.
Kend meg a pizza tésztáját ricottával, majd csorgasd rá a mézet egyenletesen.
A ricottát előzőleg keverd simára egy villával, hogy könnyebben kenhető legyen.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 10-12 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Vedd ki a sütőből, és rendezd el rajta az ananászt, mangót, papayát és a passiógyümölcsöt egyenletesen.
A gyümölcsöket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek.
Szórd meg reszelt kókusszal, porcukorral, és díszítsd friss mentalevelekkel. Szeleteld és tálald azonnal.
A reszelt kókusz és a porcukor opcionális, de nagyon jól illenek a trópusi gyümölcsökhöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.