Pizza ai Piselli zöldborsóval és ricottával

Pizza ai Piselli (zöldborsóval)

A Pizza ai Piselli egy friss és különleges olasz pizza, amelyet gyakran a tavaszi szezonban készítenek, amikor a zöldborsó a legédesebb és legzsengébb. A zöldborsó természetes édessége remekül harmonizál a ricotta krémes textúrájával és a mozzarellával. Ez a pizza tökéletes választás könnyed vacsorákhoz vagy egy hétvégi ebédhez, ahol a friss alapanyagok kerülnek előtérbe. Az olasz konyha egyszerűségét és szezonális alapanyagokra épülő hagyományait tükrözi ez a recept, amely garantáltan különleges ízélményt nyújt.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 15 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 g Főtt zöldborsó
150 g Ricotta sajt
100 g Mozzarella sajt
5 levél Friss bazsalikom
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja. A habosodás azt jelzi, hogy az élesztő aktív és használható.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót mindig a liszthez keverd, és ne közvetlenül az élesztőhöz, mert gátolhatja annak működését.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és rugalmas tapintású. A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előzőleg rövid ideig melegítettél, de nem forró.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően megsüljön.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani, és ha nagyon ragad, érdemes pihentetni pár percig.

    6

    Kend meg a ricottával, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.

    A ricottát vékonyan kend el, hogy ne áztassa el a tésztát. A fokhagymát ne spórold, az adja meg az ízét!

    7

    Szórd rá a főtt zöldborsót és morzsold rá a mozzarellát.

    A zöldborsót érdemes lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes a pizza.

    8

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    9

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni néhány percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel és tálald.

    A friss bazsalikom az utolsó pillanatban kerüljön a pizzára, így megőrzi az aromáját.