Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja. A habosodás azt jelzi, hogy az élesztő aktív és használható.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A sót mindig a liszthez keverd, és ne közvetlenül az élesztőhöz, mert gátolhatja annak működését.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és rugalmas tapintású. A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előzőleg rövid ideig melegítettél, de nem forró.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően megsüljön.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani, és ha nagyon ragad, érdemes pihentetni pár percig.
Kend meg a ricottával, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.
A ricottát vékonyan kend el, hogy ne áztassa el a tésztát. A fokhagymát ne spórold, az adja meg az ízét!
Szórd rá a főtt zöldborsót és morzsold rá a mozzarellát.
A zöldborsót érdemes lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes a pizza.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni néhány percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel és tálald.
A friss bazsalikom az utolsó pillanatban kerüljön a pizzára, így megőrzi az aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.