Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
Fontos a langyos víz hőmérséklete, se túl hideg, se túl meleg ne legyen, mert az befolyásolja az élesztő aktivitását.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb legyen, és a tészta könnyebben összeálljon. A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a kelést.
Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A tálat érdemes kiolajozni, hogy a tészta ne ragadjon bele. A konyharuha nedves legyen, hogy a tészta ne száradjon ki a kelés során. A meleg hely elősegíti a kelést.
Amíg a tészta kel, tisztítsd meg és szeleteld fel az erdei gombákat. Aprítsd fel a fokhagymát és a friss fűszernövényeket.
Az erdei gombákat óvatosan tisztítsd meg, hogy ne sérüljenek meg. Ha szükséges, használj ecsetet a szennyeződések eltávolításához.
Egy serpenyőben pirítsd meg a szalonnát közepes lángon, amíg ropogós nem lesz. Szedd ki, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az erdei gombákat a fokhagymával és egy kevés kakukkfűvel, amíg illatos és puha nem lesz.
A szalonnát érdemes először pirítani, hogy a zsírja kiolvadjon, és ebben pirítsd meg a gombát. Így még ízletesebb lesz.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütőt alaposan elő kell melegíteni a ropogós tészta érdekében. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a mozzarellát, a pirított erdei gombákat és a ropogós szalonnadarabokat.
A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. A feltéteket egyenletesen oszd el, hogy mindenhol ugyanolyan ízű legyen a pizza.
Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.
Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szórd meg friss petrezselyemmel és tálald melegen.
A friss petrezselyem frissességet és színt ad a pizzának. Tálalás előtt érdemes megszórni vele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.