Egy nagy tĂĄlba öntsd a langyos vizet, morzsold bele az Ă©lesztĆt, Ă©s hagyd pihenni 5 percig, amĂg felhabosodik.
A vĂz ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, mert a tĂșl hideg nem aktivĂĄlja az Ă©lesztĆt, a tĂșl meleg pedig elpusztĂtja.
Add hozzĂĄ a lisztet, a sĂłt Ă©s az olĂvaolajat az Ă©lesztĆs vĂzhez. GyĂșrd össze, amĂg sima tĂ©sztĂĄt nem kapsz. Ez körĂŒlbelĂŒl 10 percig tart.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha rugalmas Ă©s nem ragad. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s lisztet, de Ăłvatosan, nehogy tĂșl szĂĄraz legyen.
Takard le a tĂ©sztĂĄt konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy duplĂĄjĂĄra nĆjön.
A kelesztĂ©shez ideĂĄlis hely a sĂŒtĆ, amit elĆzĆleg 50 fokra melegĂtettĂ©l, majd kikapcsoltĂĄl. Ăgyelj arra, hogy ne legyen tĂșl meleg, mert az kĂĄrosĂthatja az Ă©lesztĆt.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220 °C-ra, Ă©s helyezd be a pizzasĂŒtĆ követ, ha van ilyen.
A pizzasĂŒtĆ kĆ hasznĂĄlata egyenletesebb hĆelosztĂĄst biztosĂt, Ă©s ropogĂłsabb pizzĂĄt eredmĂ©nyez. Ha nincs pizzasĂŒtĆ köved, hasznĂĄlj egy vastagabb tepsit.
Oszd a tĂ©sztĂĄt kĂ©t rĂ©szre, Ă©s formĂĄzz belĆle kerek pizzĂĄkat. HasznĂĄlhatsz nyĂșjtĂłfĂĄt vagy a kezedet a formĂĄzĂĄshoz.
Ha kĂ©zzel formĂĄzod a pizzĂĄt, a tĂ©szta szĂ©le legyen kicsit vastagabb, Ăgy szĂ©p pereme lesz a pizzĂĄnak.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a ricottĂĄt, a reszelt citromhĂ©jat Ă©s a citromlevet. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s frissen Ćrölt fekete borsot.
A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld, mert a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ.
A pizzatésztåk tetejére helyezz egyenletesen a ricotta keveréket, majd szórd rå a tépett mozzarellåt.
A mozzarella ne legyen tĂșl vizes, mert elĂĄztathatja a tĂ©sztĂĄt. Ha szĂŒksĂ©ges, csepegtesd le.
DĂszĂtsd friss bazsalikomlevelekkel, majd helyezd a pizzĂĄkat az elĆmelegĂtett sĂŒtĆbe. SĂŒsd 10-12 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl, Ă©s a sajt megolvad.
Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtĆk eltĂ©rĆen mƱködnek. Ha a sajt tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hĆfokot.
HĂșzd ki a pizzĂĄkat a sĂŒtĆbĆl, Ă©s hagyd pĂĄr percig hƱlni tĂĄlalĂĄs elĆtt. Ălvezd a friss Ă©s citrusos ĂzvilĂĄgot!
TĂĄlalĂĄs elĆtt locsold meg egy kevĂ©s extra szƱz olĂvaolajjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.