Pizza al Limone tĂĄlalva

Pizza al Limone (citromos ízesítéssel)

A Pizza al Limone egy kĂŒlönleges olasz fogĂĄs, amely a citrusok frissĂ­tƑ Ă­zvilĂĄgĂĄt hozza el az asztalodra. Az Amalfi-part hĂ­res citromĂŒltetvĂ©nyei inspirĂĄltĂĄk ezt a receptet, amely tökĂ©letes harmĂłniĂĄt teremt a krĂ©mes ricotta, a citromhĂ©j Ă©s a bazsalikom között. Az olasz konyha e kreatĂ­v variĂĄciĂłja tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs könnyƱ vacsorĂĄkhoz vagy kĂŒlönleges alkalmakra. A recept egyszerƱen követhetƑ, Ă©s garantĂĄltan lenyƱgözi majd vendĂ©geidet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Pizzaliszt
⭕ 25 g Friss Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Langyos víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 db Friss citromhĂ©j
⭕ 30 ml CitromlĂ©
⭕ 250 g Mozzarella sajt
⭕ 200 g Ricotta sajt
⭕ 10 g Friss bazsalikom
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlba öntsd a langyos vizet, morzsold bele az Ă©lesztƑt, Ă©s hagyd pihenni 5 percig, amĂ­g felhabosodik.

    A vĂ­z ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, mert a tĂșl hideg nem aktivĂĄlja az Ă©lesztƑt, a tĂșl meleg pedig elpusztĂ­tja.

    2

    Add hozzĂĄ a lisztet, a sĂłt Ă©s az olĂ­vaolajat az Ă©lesztƑs vĂ­zhez. GyĂșrd össze, amĂ­g sima tĂ©sztĂĄt nem kapsz. Ez körĂŒlbelĂŒl 10 percig tart.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha rugalmas Ă©s nem ragad. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s lisztet, de Ăłvatosan, nehogy tĂșl szĂĄraz legyen.

    3

    Takard le a tĂ©sztĂĄt konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy duplĂĄjĂĄra nƑjön.

    A kelesztĂ©shez ideĂĄlis hely a sĂŒtƑ, amit elƑzƑleg 50 fokra melegĂ­tettĂ©l, majd kikapcsoltĂĄl. Ügyelj arra, hogy ne legyen tĂșl meleg, mert az kĂĄrosĂ­thatja az Ă©lesztƑt.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220 °C-ra, Ă©s helyezd be a pizzasĂŒtƑ követ, ha van ilyen.

    A pizzasĂŒtƑ kƑ hasznĂĄlata egyenletesebb hƑelosztĂĄst biztosĂ­t, Ă©s ropogĂłsabb pizzĂĄt eredmĂ©nyez. Ha nincs pizzasĂŒtƑ köved, hasznĂĄlj egy vastagabb tepsit.

    5

    Oszd a tĂ©sztĂĄt kĂ©t rĂ©szre, Ă©s formĂĄzz belƑle kerek pizzĂĄkat. HasznĂĄlhatsz nyĂșjtĂłfĂĄt vagy a kezedet a formĂĄzĂĄshoz.

    Ha kézzel formåzod a pizzåt, a tészta széle legyen kicsit vastagabb, így szép pereme lesz a pizzånak.

    6

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a ricottĂĄt, a reszelt citromhĂ©jat Ă©s a citromlevet. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s frissen Ƒrölt fekete borsot.

    A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bƑl reszeld, mert a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ.

    7

    A pizzatésztåk tetejére helyezz egyenletesen a ricotta keveréket, majd szórd rå a tépett mozzarellåt.

    A mozzarella ne legyen tĂșl vizes, mert elĂĄztathatja a tĂ©sztĂĄt. Ha szĂŒksĂ©ges, csepegtesd le.

    8

    DĂ­szĂ­tsd friss bazsalikomlevelekkel, majd helyezd a pizzĂĄkat az elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe. SĂŒsd 10-12 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl, Ă©s a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtƑk eltĂ©rƑen mƱködnek. Ha a sajt tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hƑfokot.

    9

    HĂșzd ki a pizzĂĄkat a sĂŒtƑbƑl, Ă©s hagyd pĂĄr percig hƱlni tĂĄlalĂĄs elƑtt. Élvezd a friss Ă©s citrusos Ă­zvilĂĄgot!

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg egy kevĂ©s extra szƱz olĂ­vaolajjal.