Frissen sült kukoricás pizza

Pizza al Mais (kukoricával)

A Pizza al Mais egy különleges olasz pizza, amely a friss, édes kukorica és az olasz sajtok harmonikus ízvilágát ötvözi. Az olasz vidéki konyhában a kukorica gyakran kerül felhasználásra pizzákon és salátákban, mivel természetes édessége kiválóan kiegészíti a paradicsomszószt és a krémes mozzarellát. Ez a pizza tökéletes választás egy gyors és ízletes vacsorához, amelyet az egész család imádni fog. Ha szeretnél egy még gazdagabb ízvilágot, próbáld ki egy kevés extra parmezánnal vagy friss rukkolával megszórva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella
50 g Parmezán
100 g Főtt vagy konzerv kukorica
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 g Frissen őrölt bors
5 g Oregánó
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően. Ideális a kézmeleg, kb. 30-35°C.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A tészta gyúrása időigényes lehet, de megéri a fáradságot. Ha géppel gyúrod, figyelj, hogy ne melegedjen túl a tészta. Kézzel gyúrva legalább 10 percig dolgozz vele.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy meleg radiátor közelében. Fontos, hogy a tészta ne legyen huzatban.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát könnyebb kinyújtani, ha pihenteted pár percig nyújtás előtt. Használj kevés lisztet, hogy ne ragadjon le a tészta.

    5

    Pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd szeleteld vékonyra.

    A vöröshagymát érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy a sütés során megfelelően megpuhuljon.

    6

    Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.

    Ne használj túl sok szószt, mert a tészta elázhat. A szósz egyenletes elosztása fontos a jó ízélményhez.

    7

    Oszlasd el a szeletelt hagymát és a főtt kukoricát a pizzán, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeleten legyen mindenből. A mozzarella legyen jó minőségű, hogy szépen megolvadjon.

    8

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta.

    9

    Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.

    A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és az aromáját.