Pizza alla Burrata krémes burrata sajttal és friss bazsalikommal

Pizza alla Burrata

A Pizza alla Burrata egy igazán különleges olasz pizza, amely a klasszikus mozzarellás pizzák egy kifinomultabb változata. A burrata sajt Dél-Olaszországból, Pugliából származik, és egy lágy, krémes belsejű sajtféle, amely tökéletesen olvad el a forró pizzán. A burrata gazdag textúrája és enyhén édeskés íze remekül harmonizál a friss paradicsommal és a ropogós tésztával. Képzeld el, ahogy a sütőből kivett pizza illata betölti a konyhát, a burrata finoman szétterül a tésztán, és a friss bazsalikom aromája megkoronázza az ízeket. Ez a pizza egy igazi gasztronómiai élményt kínál minden ínyenc számára!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Finomliszt
325 ml Víz
10 g
3 g Száraz élesztő
20 ml Extra szűz olívaolaj
250 ml Paradicsomszósz
200 g Burrata sajt
50 g Parmezán sajt
150 g Koktélparadicsom
10 g Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
5 g Oregánó
2 g Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.

    A víz hőmérséklete legyen kb. 30-35°C, hogy aktiválja az élesztőt, de ne legyen túl forró, mert az elpusztítja.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta akkor jó, ha a felülete sima és fényes, és ha benyomod az ujjaddal, lassan visszanyeri az alakját. A keléshez ideális hely a kikapcsolt sütő, egy radiátor közelében, vagy egy meleg vízzel teli tál felett.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.

    A pizzakő segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj egy vastag sütőlapot. A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el.

    4

    Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. Használj minőségi, sűrű paradicsomszószt.

    5

    A koktélparadicsomokat vágd félbe, és egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    A paradicsomok levét érdemes lecsöpögtetni, mielőtt a pizzára kerülnek, hogy ne áztassák el a tésztát.

    6

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.

    A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például pecorino romanót.

    7

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők különbözőképpen működnek. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    8

    Amikor a pizza elkészült, helyezd rá a burrata sajtot középre, majd szórd meg friss bazsalikomlevelekkel. Locsold meg még egy kevés extra szűz olívaolajjal.

    A burrata sajtot ne tedd a sütőbe, mert elolvad. Csak a kész pizzára tedd rá.

    9

    Azonnal tálald, hogy a burrata friss és krémes állagú maradjon.

    A burrata sajtot közvetlenül a tálalás előtt tedd a pizzára, különben a hő hatására megolvadhat és elveszítheti a krémes állagát.