Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.
A víz hőmérséklete legyen kb. 30-35°C, hogy aktiválja az élesztőt, de ne legyen túl forró, mert az elpusztítja.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta akkor jó, ha a felülete sima és fényes, és ha benyomod az ujjaddal, lassan visszanyeri az alakját. A keléshez ideális hely a kikapcsolt sütő, egy radiátor közelében, vagy egy meleg vízzel teli tál felett.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.
A pizzakő segít abban, hogy a pizza alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj egy vastag sütőlapot. A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el.
Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal.
A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. Használj minőségi, sűrű paradicsomszószt.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, és egyenletesen oszlasd el a pizzán.
A paradicsomok levét érdemes lecsöpögtetni, mielőtt a pizzára kerülnek, hogy ne áztassák el a tésztát.
Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például pecorino romanót.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők különbözőképpen működnek. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Amikor a pizza elkészült, helyezd rá a burrata sajtot középre, majd szórd meg friss bazsalikomlevelekkel. Locsold meg még egy kevés extra szűz olívaolajjal.
A burrata sajtot ne tedd a sütőbe, mert elolvad. Csak a kész pizzára tedd rá.
Azonnal tálald, hogy a burrata friss és krémes állagú maradjon.
A burrata sajtot közvetlenül a tálalás előtt tedd a pizzára, különben a hő hatására megolvadhat és elveszítheti a krémes állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.