Frissen sĂŒlt krĂ©mes sajtos pizza

Pizza alla Crema (krémes sajttal)

A Pizza alla Crema egy kĂŒlönleges olasz pizza, amely a lĂĄgy Ă©s krĂ©mes sajtok tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt nyĂșjtja. A ricotta Ă©s mascarpone egyedi kombinĂĄciĂłja selymes textĂșrĂĄt ad a pizzĂĄnak, amelyet a mozzarella Ă©s parmezĂĄn gazdagĂ­t tovĂĄbb. Ez a pizza nem tartalmaz paradicsomszĂłszt, Ă­gy a sajtok termĂ©szetes Ă­ze kerĂŒl elƑtĂ©rbe. Az olasz konyha egyik legfinomabb vĂĄltozata, amelyet gyakran fogyasztanak egy könnyed vacsora rĂ©szekĂ©nt vagy egy pohĂĄr fehĂ©rborral kĂ­sĂ©rve. A friss bazsalikom Ă©s az olĂ­vaolaj utolsĂł simĂ­tĂĄsa tökĂ©letes lezĂĄrĂĄsa ennek az Ă­zletes fogĂĄsnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 Ăłra 30 perc
1750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Pizzaliszt
⭕ 7 g ÉlesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 10 g Só
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 150 g Mozzarella
⭕ 50 g Parmezán
⭕ 100 g Ricotta
⭕ 50 g Mascarpone
⭕ 10 g Friss bazsalikom
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 g Frissen Ƒrölt bors
⭕ 5 g Oregánó

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MĂ©rd ki az összetevƑket: a lisztet, Ă©lesztƑt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztƑt oldd fel langyos vĂ­zben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete legyen langyos, kb. 30-35°C. Az Ă©lesztƑ felfuttatĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj egy kiskanĂĄl cukrot.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztƑt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂ­g rugalmas nem lesz.

    A tĂ©sztĂĄt legalĂĄbb 10 percig gyĂșrd, hogy a glutĂ©n megfelelƑen kifejlƑdjön, Ă©s a tĂ©szta rugalmas legyen.

    3

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A kelĂ©shez ideĂĄlis a huzatmentes, meleg hely. Ha nincs ilyen helyed, tedd a tĂĄlat a sĂŒtƑbe, amit elƑzƑleg rövid ideig melegĂ­tettĂ©l.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.

    A tĂ©sztĂĄt egyenletesen nyĂșjtsd ki, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.

    5

    Pucold meg a fokhagymĂĄt, Ă©s aprĂ­tsd finomra. Keverd össze a ricottĂĄt, mascarponĂ©t, parmezĂĄnt Ă©s a fokhagymĂĄt, majd adj hozzĂĄ egy kevĂ©s frissen Ƒrölt borsot.

    A sajtos keverékbe adhatsz egy kevés citromhéjat is, hogy még frissebb ízƱ legyen.

    6

    Kend meg a pizza tésztåjåt a krémes sajtos keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellåval.

    A sajtos keveréket egyenletesen kend el a tésztån.

    7

    Helyezd a pizzĂĄt egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 12-15 percig, amĂ­g a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak, Ă©s a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtƑk kĂŒlönbözƑkĂ©ppen mƱködnek. Ha a szĂ©lei tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hƑfokot.

    8

    Vedd ki a sĂŒtƑbƑl, majd szĂłrd meg friss bazsalikommal. Szeleteld Ă©s tĂĄlald azonnal.

    A bazsalikomot csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd rĂĄ, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s aromĂĄjĂĄt.