Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C. Az élesztő felfuttatásához használj egy kiskanál cukrot.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát legalább 10 percig gyúrd, hogy a glutén megfelelően kifejlődjön, és a tészta rugalmas legyen.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális a huzatmentes, meleg hely. Ha nincs ilyen helyed, tedd a tálat a sütőbe, amit előzőleg rövid ideig melegítettél.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze a ricottát, mascarponét, parmezánt és a fokhagymát, majd adj hozzá egy kevés frissen őrölt borsot.
A sajtos keverékbe adhatsz egy kevés citromhéjat is, hogy még frissebb ízű legyen.
Kend meg a pizza tésztáját a krémes sajtos keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A sajtos keveréket egyenletesen kend el a tésztán.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők különbözőképpen működnek. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Vedd ki a sütőből, majd szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.