MĂ©rd ki az összetevĆket: a lisztet, Ă©lesztĆt, sĂłt Ă©s vizet. Az Ă©lesztĆt oldd fel langyos vĂzben, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete legyen langyos, kb. 30-35°C. Az Ă©lesztĆ felfuttatĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj egy kiskanĂĄl cukrot.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet a sĂłval, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a felfuttatott Ă©lesztĆt. GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, amĂg rugalmas nem lesz.
A tĂ©sztĂĄt legalĂĄbb 10 percig gyĂșrd, hogy a glutĂ©n megfelelĆen kifejlĆdjön, Ă©s a tĂ©szta rugalmas legyen.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt meleg helyen, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelĂ©shez ideĂĄlis a huzatmentes, meleg hely. Ha nincs ilyen helyed, tedd a tĂĄlat a sĂŒtĆbe, amit elĆzĆleg rövid ideig melegĂtettĂ©l.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra. NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten körĂŒlbelĂŒl fĂ©l centimĂ©ter vastagsĂĄgĂșra.
A tĂ©sztĂĄt egyenletesen nyĂșjtsd ki, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.
Pucold meg a fokhagymĂĄt, Ă©s aprĂtsd finomra. Keverd össze a ricottĂĄt, mascarponĂ©t, parmezĂĄnt Ă©s a fokhagymĂĄt, majd adj hozzĂĄ egy kevĂ©s frissen Ćrölt borsot.
A sajtos keverĂ©kbe adhatsz egy kevĂ©s citromhĂ©jat is, hogy mĂ©g frissebb ĂzƱ legyen.
Kend meg a pizza tésztåjåt a krémes sajtos keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellåval.
A sajtos keveréket egyenletesen kend el a tésztån.
Helyezd a pizzĂĄt egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd sĂŒsd 12-15 percig, amĂg a szĂ©lei aranybarnĂĄra pirulnak, Ă©s a sajt megolvad.
Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtĆk kĂŒlönbözĆkĂ©ppen mƱködnek. Ha a szĂ©lei tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hĆfokot.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, majd szĂłrd meg friss bazsalikommal. Szeleteld Ă©s tĂĄlald azonnal.
A bazsalikomot csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd rĂĄ, hogy megĆrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s aromĂĄjĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.