A padlizsånt, cukkinit, kaliforniai paprikåt és vöröshagymåt vékony szeletekre vågjuk.
A vĂ©kony szeletek hamarabb megsĂŒlnek a grillen, Ă©s könnyebben rĂĄolvad a sajt.
A zöldsĂ©geket egy kevĂ©s olĂvaolajjal meglocsoljuk, majd grillserpenyĆben vagy sĂŒtĆben 5-7 percig grillezzĂŒk, amĂg kissĂ© megpuhulnak Ă©s enyhĂ©n megpirulnak.
A zöldsĂ©geket ne grillezd tĂșl, mert a pizzĂĄn mĂ©g tovĂĄbb fognak sĂŒlni.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a langyos vizet, az Ă©lesztĆt Ă©s egy csipet cukrot, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, amĂg habos nem lesz.
A cukor segĂt aktivĂĄlni az Ă©lesztĆt.
Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt, majd öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztĆs keverĂ©ket Ă©s az olĂvaolajat.
A lisztet Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegĆsebb legyen.
GyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt 5-7 percig, amĂg rugalmas Ă©s sima lesz, majd fedd le egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falåhoz és könnyen formåzható.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 250°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtĆpapĂrral.
A magas hĆfok biztosĂtja, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja ropogĂłs legyen.
NyĂșjtsd ki a megkelt tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, Ă©s helyezd a sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A tĂ©sztĂĄt könnyebb nyĂșjtani, ha pihenteted pĂĄr percig.
Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, majd szórd rå az apróra vågott fokhagymåt és oregånót.
A minĆsĂ©gi paradicsomszĂłsz alapvetĆ a finom pizzĂĄhoz. HasznĂĄlj hĂĄzi kĂ©szĂtĂ©sƱt, vagy jĂł minĆsĂ©gƱ bolti termĂ©ket.
Oszlasd el egyenletesen a grillezett zöldségeket a pizza tetején, majd morzsold rå a mozzarellåt és szórd meg a parmezånnal.
Parmezån helyett hasznålhatsz mås kemény sajtot is.
SĂŒsd a pizzĂĄt 10-12 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.
Ărdemes a sĂŒtĆ aljĂĄba egy vĂzzel teli edĂ©nyt tenni, hogy gĆz keletkezzen, Ăgy a tĂ©szta ropogĂłsabb lesz.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, hagyd pihenni egy percig, majd dĂszĂtsd friss bazsalikomlevelekkel.
A friss bazsalikom aromĂĄja tökĂ©letesen kiegĂ©szĂti a pizza ĂzĂ©t.
TĂĄlald azonnal, hogy a grillezett zöldsĂ©gek Ă©s a sajtok Ăzei tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkossanak.
A pizza akkor a legfinomabb, amikor mĂ©g meleg Ă©s a sajt nyĂșlik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.