Pizza alla Griglia Vegetale grillezett zöldségekkel és mozzarellåval

Pizza alla Griglia Vegetale (grillezett zöldséges pizza)

A Pizza alla Griglia Vegetale a mediterrĂĄn konyha könnyed Ă©s Ă­zletes vĂĄltozata, amely friss grillezett zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂŒl. Az olaszok elƑszeretettel hasznĂĄljĂĄk a grillezett padlizsĂĄnt, cukkinit Ă©s paprikĂĄt pizzĂĄikon, hiszen ezek az alapanyagok gazdag, Ă©deskĂ©s Ă©s fĂŒstös Ă­zt adnak az Ă©telnek. Ha szereted a könnyƱ, mĂ©gis laktatĂł vegetĂĄriĂĄnus Ă©teleket, ez a pizza tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri vacsorĂĄhoz vagy egy barĂĄti összejövetelre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 1 Ăłra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 Ăłra 12 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 250 g Liszt
⭕ 150 ml Langyos víz
⭕ 5 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 100 ml Paradicsomszósz
⭕ 1 db Padlizsán
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 1 db Kaliforniai paprika
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 100 g Mozzarella sajt
⭕ 50 g Parmezán sajt
⭕ 5 levĂ©l Friss bazsalikom
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 tk. Oregánó

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsånt, cukkinit, kaliforniai paprikåt és vöröshagymåt vékony szeletekre vågjuk.

    A vĂ©kony szeletek hamarabb megsĂŒlnek a grillen, Ă©s könnyebben rĂĄolvad a sajt.

    2

    A zöldsĂ©geket egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal meglocsoljuk, majd grillserpenyƑben vagy sĂŒtƑben 5-7 percig grillezzĂŒk, amĂ­g kissĂ© megpuhulnak Ă©s enyhĂ©n megpirulnak.

    A zöldsĂ©geket ne grillezd tĂșl, mert a pizzĂĄn mĂ©g tovĂĄbb fognak sĂŒlni.

    3

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a langyos vizet, az Ă©lesztƑt Ă©s egy csipet cukrot, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, amĂ­g habos nem lesz.

    A cukor segĂ­t aktivĂĄlni az Ă©lesztƑt.

    4

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt, majd öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket Ă©s az olĂ­vaolajat.

    A lisztet Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegƑsebb legyen.

    5

    GyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt 5-7 percig, amĂ­g rugalmas Ă©s sima lesz, majd fedd le egy konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falåhoz és könnyen formåzható.

    6

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 250°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A magas hƑfok biztosĂ­tja, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja ropogĂłs legyen.

    7

    NyĂșjtsd ki a megkelt tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, Ă©s helyezd a sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A tĂ©sztĂĄt könnyebb nyĂșjtani, ha pihenteted pĂĄr percig.

    8

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, majd szórd rå az apróra vågott fokhagymåt és oregånót.

    A minƑsĂ©gi paradicsomszĂłsz alapvetƑ a finom pizzĂĄhoz. HasznĂĄlj hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱt, vagy jĂł minƑsĂ©gƱ bolti termĂ©ket.

    9

    Oszlasd el egyenletesen a grillezett zöldségeket a pizza tetején, majd morzsold rå a mozzarellåt és szórd meg a parmezånnal.

    Parmezån helyett hasznålhatsz mås kemény sajtot is.

    10

    SĂŒsd a pizzĂĄt 10-12 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.

    Érdemes a sĂŒtƑ aljĂĄba egy vĂ­zzel teli edĂ©nyt tenni, hogy gƑz keletkezzen, Ă­gy a tĂ©szta ropogĂłsabb lesz.

    11

    Vedd ki a sĂŒtƑbƑl, hagyd pihenni egy percig, majd dĂ­szĂ­tsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A friss bazsalikom aromåja tökéletesen kiegészíti a pizza ízét.

    12

    Tålald azonnal, hogy a grillezett zöldségek és a sajtok ízei tökéletes harmóniåt alkossanak.

    A pizza akkor a legfinomabb, amikor mĂ©g meleg Ă©s a sajt nyĂșlik.