Pizza alla Pancetta e Uova ropogós pancettával és tojással

Pizza alla Pancetta e Uova (szalonnás-tojásos pizza)

A Pizza alla Pancetta e Uova egy igazi olasz különlegesség, amely a klasszikus reggeli ízeket ötvözi egy ropogós pizzában. Az olaszok előszeretettel használják a pancettát és a tojást különféle ételekben, így nem csoda, hogy ez a kombináció egy pizzán is remekül működik. A ropogósra sült pancetta és az enyhén folyós tojássárgája tökéletes harmóniát alkot, amely gazdag, sós és krémes ízélményt nyújt. Ha egy igazán laktató és különleges pizzát keresel, amely reggelire vagy vacsorára is tökéletes, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 ml Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
80 g Pancetta (olasz szalonna)
2 db Tojás
5 levél Friss bazsalikom
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja. A habosodás azt jelzi, hogy az élesztő működik.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolja a működését.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható. A kelesztéshez ideális a szobahőmérsékletnél kicsit melegebb hely, például a radiátor közelében vagy a sütőben alacsony hőfokon.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogósra süljön. Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend ki a tepsit olajjal vagy szórd meg liszttel.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte pihenteted pár percig.

    6

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az oregánót és frissen őrölt fekete borsot.

    Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.

    7

    Szórd rá az apróra vágott pancettát, majd morzsold rá a mozzarellát.

    A pancettát előre is megsütheted egy serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    8

    Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7 percig, amíg a szélek elkezdenek barnulni.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők teljesítménye eltérő lehet. Ha túl gyorsan barnul a teteje, vedd lejjebb a hőfokot.

    9

    Óvatosan üsd rá a tojásokat a pizza közepére, majd süsd további 5-6 percig, amíg a fehérje megköt, de a sárgája még kissé lágy marad.

    A tojásokat óvatosan üsd rá, hogy a sárgája ne folyjon szét. Ha biztosra akarsz menni, először egy kis tálba üsd a tojást, majd onnan csúsztasd a pizzára.

    10

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét azonnal, amikor szeleteled a pizzát.

    11

    Tálald azonnal, hogy a tojássárgája még enyhén folyós maradjon, tökéletesen kiegészítve a ropogós tésztát és a sós pancettát.

    Ha nem szereted a folyós tojássárgáját, süsd a pizzát egy kicsit tovább, de figyelj, hogy a tészta ne égjen meg.