Frissen sült ricottás pizza

Pizza alla Ricotta (ricottával)

A Pizza alla Ricotta egy klasszikus olasz fehér pizza, amely a ricotta selymes textúráját ötvözi a mozzarella és a parmezán intenzív ízével. Az olasz konyhában a ricottát gyakran használják pizzákhoz és tésztaételekhez, mivel könnyed, krémes és remekül kiegészíti a ropogós pizzatésztát. Ez a pizza egy tökéletes választás egy nyugodt, otthoni vacsorához vagy egy baráti összejövetelre. A sütés után friss bazsalikommal megszórva, egy könnyű fehérborral párosítva igazán különleges gasztronómiai élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
200 g Ricotta
150 g Mozzarella
50 g Parmezán
10 g Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
2 g Frissen őrölt bors
5 g Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos víz ideális a felfuttatáshoz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A tésztát legalább 10 percig gyúrd, hogy szép, rugalmas legyen. Ha géppel gyúrod, akkor is figyelj oda, hogy ne melegedjen túl a tészta.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A konyharuha legyen tiszta és enyhén nedves, hogy ne száradjon ki a tészta. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 30°C) a kelesztéshez.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    Ha nincs pizzakő, akkor a tepsit is melegítsd elő a sütőben, így ropogósabb lesz a pizza alja.

    5

    Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze a ricottát a fokhagymával, egy kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal.

    A ricottához adhatsz egy kevés citromhéjat is, hogy még frissebb legyen az íze.

    6

    Kend meg a pizza tésztáját a ricottás keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.

    Ne kenj túl sok ricottát a tésztára, mert elázhat a pizza.

    7

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.

    Ha pizzakövet használsz, akkor a sütési idő rövidebb lehet. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha kész.

    8

    Vedd ki a sütőből, majd szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.

    A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját.