Egyiptomi stĂ­lusĂș hĂșsos pizza rĂłmai kömĂ©nnyel Ă©s szezĂĄmmaggal

Pizza Egiziana – Egyiptomi hĂșsos pizza

A Pizza Egiziana egyedĂŒlĂĄllĂłan ötvözi a közel-keleti Ă­zeket az olasz pizza hagyomĂĄnyaival. Egyiptomban a rĂłmai kömĂ©ny, fahĂ©j Ă©s koriander gyakran hasznĂĄlt fƱszerek, amelyek gazdag Ă­zvilĂĄgot adnak az Ă©teleknek. A szezĂĄmmag Ă©s a pirĂ­tott marhahĂșs kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges textĂșrĂĄt ad a pizzĂĄnak, mĂ­g a petrezselyem frissessĂ©get kölcsönöz. Ha szereted az egzotikus, fƱszeres pizzĂĄkat, ezt a receptet mindenkĂ©ppen prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Finomliszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Langyos víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 200 g Paradicsomszósz
⭕ 200 g DarĂĄlt marhahĂșs
⭕ 1 csipet FahĂ©j
⭕ 1 tk. Ɛrölt rĂłmai kömĂ©ny
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 tk. Szárított koriander
⭕ 50 g Fekete olívabogyó
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 5 g Friss petrezselyem
⭕ 200 g Mozzarella sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd össze a langyos vizet, a cukrot Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, hogy az Ă©lesztƑ aktivĂĄlĂłdjon.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ha tĂșl meleg, az Ă©lesztƑ elpusztul, ha tĂșl hideg, nem aktivĂĄlĂłdik. A langyos vĂ­z ideĂĄlis.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztƑs vizet Ă©s az olĂ­vaolajat. GyĂșrd össze sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha sima Ă©s rugalmas, de nem ragad. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis lisztet vagy vizet.

    3

    Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tĂ©szta kelesztĂ©sĂ©hez ideĂĄlis hely a sĂŒtƑ, alacsony hƑfokon (kb. 50°C) elƑmelegĂ­tve, majd kikapcsolva. Ha nincs idƑd, hasznĂĄlhatsz gyorsan kelƑ Ă©lesztƑt is.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts fel egy kevĂ©s olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg rajta az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.

    A hagymåt és fokhagymåt alacsony långon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    5

    Add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst, fƱszerezd Ƒrölt rĂłmai kömĂ©nnyel, fahĂ©jjal Ă©s szĂĄrĂ­tott korianderrel, majd pirĂ­tsd, amĂ­g a hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒl.

    A darĂĄlt hĂșst alaposan pirĂ­tsd ĂĄt, hogy ne maradjon nyers. A fƱszereket Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.

    6

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy sĂŒtƑlemezt sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se fontos, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja megfelelƑen megsĂŒljön. A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    7

    Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kör alakĂșra, majd helyezd a sĂŒtƑlemezre.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pĂĄr percig, mielƑtt Ășjra prĂłbĂĄlkoznĂĄl.

    8

    Kend meg a pizza tetejĂ©t paradicsomszĂłsszal, majd szĂłrd rĂĄ a pirĂ­tott marhahĂșs keverĂ©ket.

    Ne hasznĂĄlj tĂșl sok szĂłszt, mert elĂĄztathatja a tĂ©sztĂĄt. A hĂșst egyenletesen oszlasd el a pizzĂĄn.

    9

    Szórd rå a reszelt mozzarellåt, majd rendezd el a fekete olívabogyókat és hintsd meg szezåmmaggal.

    A feltĂ©teket egyenletesen oszlasd el a pizzĂĄn, hogy minden szeletre jusson belƑlĂŒk.

    10

    Helyezd a sĂŒtƑbe Ă©s sĂŒsd kb. 12-15 percig, amĂ­g a szĂ©lek aranybarnĂĄra sĂŒlnek Ă©s a sajt megolvad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑdtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Figyeld a pizzĂĄt, Ă©s vedd ki, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s a sajt megolvadt, buborĂ©kos.

    11

    Vedd ki a sĂŒtƑbƑl, szĂłrd meg friss petrezselyemmel, hagyd kicsit hƱlni, majd szeleteld Ă©s tĂĄlald melegen.

    A petrezselymet csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn tedd a pizzĂĄra, mert a hƑ hatĂĄsĂĄra elveszĂ­ti az aromĂĄjĂĄt. Hagyd a pizzĂĄt kicsit hƱlni, mielƑtt szeleteled, hogy ne folyjon szĂ©t a sajt.