Egyiptomi stílusú húsos pizza római köménnyel és szezámmaggal

Pizza Egiziana – Egyiptomi húsos pizza

A Pizza Egiziana egyedülállóan ötvözi a közel-keleti ízeket az olasz pizza hagyományaival. Egyiptomban a római kömény, fahéj és koriander gyakran használt fűszerek, amelyek gazdag ízvilágot adnak az ételeknek. A szezámmag és a pirított marhahús kombinációja különleges textúrát ad a pizzának, míg a petrezselyem frissességet kölcsönöz. Ha szereted az egzotikus, fűszeres pizzákat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Finomliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
1 tk.
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
200 g Paradicsomszósz
200 g Darált marhahús
1 csipet Fahéj
1 tk. Őrölt római kömény
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Szárított koriander
50 g Fekete olívabogyó
1 ek. Szezámmag
5 g Friss petrezselyem
200 g Mozzarella sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik. A langyos víz ideális.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.

    A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, de nem ragad. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet vagy vizet.

    3

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta kelesztéséhez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 50°C) előmelegítve, majd kikapcsolva. Ha nincs időd, használhatsz gyorsan kelő élesztőt is.

    4

    Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    5

    Add hozzá a darált marhahúst, fűszerezd őrölt római köménnyel, fahéjjal és szárított korianderrel, majd pirítsd, amíg a hús teljesen átsül.

    A darált húst alaposan pirítsd át, hogy ne maradjon nyers. A fűszereket ízlés szerint változtathatod.

    6

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően megsüljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    7

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    8

    Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd rá a pirított marhahús keveréket.

    Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A húst egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    9

    Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd rendezd el a fekete olívabogyókat és hintsd meg szezámmaggal.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük.

    10

    Helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt, buborékos.

    11

    Vedd ki a sütőből, szórd meg friss petrezselyemmel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.

    A petrezselymet csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. Hagyd a pizzát kicsit hűlni, mielőtt szeleteled, hogy ne folyjon szét a sajt.