Egy tĂĄlban keverd össze a langyos vizet, a cukrot Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztĆt, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, hogy az Ă©lesztĆ aktivĂĄlĂłdjon.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ha tĂșl meleg, az Ă©lesztĆ elpusztul, ha tĂșl hideg, nem aktivĂĄlĂłdik. A langyos vĂz ideĂĄlis.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt, majd add hozzĂĄ az Ă©lesztĆs vizet Ă©s az olĂvaolajat. GyĂșrd össze sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha sima Ă©s rugalmas, de nem ragad. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis lisztet vagy vizet.
Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©szta kelesztĂ©sĂ©hez ideĂĄlis hely a sĂŒtĆ, alacsony hĆfokon (kb. 50°C) elĆmelegĂtve, majd kikapcsolva. Ha nincs idĆd, hasznĂĄlhatsz gyorsan kelĆ Ă©lesztĆt is.
Egy serpenyĆben hevĂts fel egy kevĂ©s olĂvaolajat, majd pirĂtsd meg rajta az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.
A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt alacsony lĂĄngon pirĂtsd, hogy ne Ă©gjenek meg.
Add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst, fƱszerezd Ćrölt rĂłmai kömĂ©nnyel, fahĂ©jjal Ă©s szĂĄrĂtott korianderrel, majd pirĂtsd, amĂg a hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒl.
A darĂĄlt hĂșst alaposan pirĂtsd ĂĄt, hogy ne maradjon nyers. A fƱszereket ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 220°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy sĂŒtĆlemezt sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se fontos, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja megfelelĆen megsĂŒljön. A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kör alakĂșra, majd helyezd a sĂŒtĆlemezre.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pĂĄr percig, mielĆtt Ășjra prĂłbĂĄlkoznĂĄl.
Kend meg a pizza tetejĂ©t paradicsomszĂłsszal, majd szĂłrd rĂĄ a pirĂtott marhahĂșs keverĂ©ket.
Ne hasznĂĄlj tĂșl sok szĂłszt, mert elĂĄztathatja a tĂ©sztĂĄt. A hĂșst egyenletesen oszlasd el a pizzĂĄn.
SzĂłrd rĂĄ a reszelt mozzarellĂĄt, majd rendezd el a fekete olĂvabogyĂłkat Ă©s hintsd meg szezĂĄmmaggal.
A feltĂ©teket egyenletesen oszlasd el a pizzĂĄn, hogy minden szeletre jusson belĆlĂŒk.
Helyezd a sĂŒtĆbe Ă©s sĂŒsd kb. 12-15 percig, amĂg a szĂ©lek aranybarnĂĄra sĂŒlnek Ă©s a sajt megolvad.
A sĂŒtĂ©si idĆ a sĂŒtĆdtĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat. Figyeld a pizzĂĄt, Ă©s vedd ki, ha a tĂ©szta aranybarna Ă©s a sajt megolvadt, buborĂ©kos.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, szĂłrd meg friss petrezselyemmel, hagyd kicsit hƱlni, majd szeleteld Ă©s tĂĄlald melegen.
A petrezselymet csak a sĂŒtĂ©s utĂĄn tedd a pizzĂĄra, mert a hĆ hatĂĄsĂĄra elveszĂti az aromĂĄjĂĄt. Hagyd a pizzĂĄt kicsit hƱlni, mielĆtt szeleteled, hogy ne folyjon szĂ©t a sajt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.