Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztĆt. Ănts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂg rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ha tĂșl meleg, megöli az Ă©lesztĆt, ha tĂșl hideg, nem aktivĂĄlja. A langyos vĂz a legjobb. A kelĂ©shez keress egy meleg, huzatmentes helyet.
AmĂg a tĂ©szta kel, kĂ©szĂtsd el a feltĂ©tet. A vöröshagymĂĄt, paprikĂĄt aprĂtsd fel, a fokhagymĂĄt zĂșzd össze.
A zöldsĂ©geket vĂĄgd egyenletes mĂ©retƱre, hogy egyszerre sĂŒljenek meg.
Egy serpenyĆben hevĂts kevĂ©s olajat, majd add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșst. PirĂtsd közepes lĂĄngon 5-7 percig, amĂg kicsit megpirul.
A darĂĄlt hĂșst pirĂtsd addig, amĂg elveszĂti a rĂłzsaszĂn szĂnĂ©t, Ă©s enyhĂ©n megbarnul. Ne sĂŒsd tĂșl, mert kiszĂĄradhat.
Add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, az aprĂtott paprikĂĄt, hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. FƱszerezd rĂłmai kömĂ©nnyel, pirospaprikĂĄval Ă©s petrezselyemmel. Keverd jĂłl össze Ă©s fĆzd tovĂĄbbi 10 percig.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha szereted a csĂpĆset, tegyĂ©l bele egy kis chiliport is.
A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra, majd helyezd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
Lisztezd be a nyĂșjtĂłdeszkĂĄt Ă©s a tĂ©sztĂĄt is, hogy ne ragadjon. Ha a tĂ©szta nagyon összehĂșzĂłdik, hagyd pihenni pĂĄr percig, mielĆtt Ășjra nyĂșjtanĂĄd.
Kend meg a tĂ©sztĂĄt egyenletesen natĂșr joghurttal, majd kanalazd rĂĄ a fƱszeres hĂșsos keverĂ©ket.
A joghurtot vĂ©konyan kend rĂĄ, hogy a tĂ©szta ĂĄtsĂŒljön. Ne hasznĂĄlj tĂșl folyĂłs joghurtot.
SzĂłrd meg reszelt mozzarellĂĄval, majd elĆmelegĂtett sĂŒtĆben, 220°C-on sĂŒsd 12-15 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.
Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆfĂŒggĆ. Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.
AmĂg a pizza sĂŒl, egy kis serpenyĆben olvaszd meg a vajat, Ă©s keverd bele a pirospaprikĂĄt, hogy egy gazdag, aromĂĄs öntetet kapj.
A vajat ne égesd meg, csak olvaszd fel. A pirospaprikåt óvatosan adagold, mert könnyen keserƱvé vålhat.
A kész pizzåt locsold meg az olvasztott vajas-pirospaprikås szósszal, majd szórd meg friss petrezselyemmel. Jó étvågyat!
A szĂłszt közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt locsold a pizzĂĄra, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.