Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválja. A langyos víz a legjobb. A keléshez keress egy meleg, huzatmentes helyet.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. A vöröshagymát, paprikát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A zöldségeket vágd egyenletes méretűre, hogy egyszerre süljenek meg.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd add hozzá a darált húst. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg kicsit megpirul.
A darált húst pirítsd addig, amíg elveszíti a rózsaszín színét, és enyhén megbarnul. Ne süsd túl, mert kiszáradhat.
Add hozzá a paradicsompürét, az aprított paprikát, hagymát és fokhagymát. Fűszerezd római köménnyel, pirospaprikával és petrezselyemmel. Keverd jól össze és főzd további 10 percig.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, tegyél bele egy kis chiliport is.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Lisztezd be a nyújtódeszkát és a tésztát is, hogy ne ragadjon. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.
Kend meg a tésztát egyenletesen natúr joghurttal, majd kanalazd rá a fűszeres húsos keveréket.
A joghurtot vékonyan kend rá, hogy a tészta átsüljön. Ne használj túl folyós joghurtot.
Szórd meg reszelt mozzarellával, majd előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőfüggő. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a pizza sül, egy kis serpenyőben olvaszd meg a vajat, és keverd bele a pirospaprikát, hogy egy gazdag, aromás öntetet kapj.
A vajat ne égesd meg, csak olvaszd fel. A pirospaprikát óvatosan adagold, mert könnyen keserűvé válhat.
A kész pizzát locsold meg az olvasztott vajas-pirospaprikás szósszal, majd szórd meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!
A szószt közvetlenül tálalás előtt locsold a pizzára, hogy ne áztassa el a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.